Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jesper Fast firar sitt mål i andra perioden.

Fast tvåmålsskytt mot Nashville

Svenskarna i New York Rangers ledde laget till bortaseger mot Nashville. Jesper Fast gjorde två mål och en assist, Mika Zibanejad noterades för ett personligt rekord med fyra assists, och Henrik Lundqvist stoppade 34 skott i målet.

Matchen slutade 4–3 till Rangers, en efterlängtad seger efter tre raka förluster. Henrik Lundqvist kunde andas ut efter flera viktiga räddningar i slutet av tredje perioden.

- Att vinna i den här ligan handlar inte hela tiden om att spela bra, det handlar om att spela smart och att hitta ett sätt. Jag tror att det är viktigare än att känna att man spelat en bra match, säger Lundqvist till journalister efter matchen och fortsätter:

- Det är så många matcher där vi spelat bra, där det handlat om några få situationer i slutet som inneburit en vändning. Så det har varit viktigt att inte överreagera utan se på allt bra vi gör och att vi är nära, säger han.

"Spelade enkelt"

Jesper Fasts första mål tog matchen till 2–1 knappt fyra minuter in i andra perioden. Nashville kvitterade snabbt till 2–2 genom Kevin Fiala och tog några minuter senare ledningen genom Nick Bonino, som även hade gjort lagets första mål i första perioden.

Tredje perioden blev sedan Rangers, med ett 3–3-mål av Marc Staal och sedan Fast, som fastställde slutresultatet efter en passning från Zibanejad. Zibanejads fyra assists var en toppnotering i NHL-karriären, och han beskriver att han är extremt glad över att laget fick med sig två poäng.

- Vi spelade enkelt och det lönade sig i dag, säger han till journalister efter matchen.

Defensiv roll

Zibanejad matchas ofta mot motståndarlagets vassaste kedja, och har fått en defensiv roll.

- Det känns alltid bra att kunna bidra offensivt. Att ha den roll jag har gentemot de där tuffa spelarna hela tiden är skoj. Men det bästa sättet att hålla de borta från vår zon är att hålla pucken i deras, säger han.

Jesper Fast utsågs till en av matchens bästa spelare enligt nhl.com.

Även Nashvilles Mattias Ekholm noterades för en assist, till Nick Boninos 1–1-mål i första perioden.