Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kusken Örjan Kihlström och Propulsion vann Olympiatravet.

Favoriten Propulsion vann Olympiatravet

Propulsion fick ge sitt allra yttersta för klara favoritskapet och vinna Olympiatravet. Det blev ett tufft inledningsvarv med en kurva i tredjespår men över upploppet var åttaåringen starkast.

Några konkurrenter gjorde det svårt för Propulsion. Särskilt under inledningsvarvet då han fick jobba hårt för att komma fram till ledande Cyber Lane efter ett drygt varv.

- Ja, ett tredjespår i den andra kurvan var kanske inte det man hade hoppats på. Han fick jobba hårt för att ta sig fram utvändigt om ledaren. Ingen häst hade karat av den inledningen men Propulsion är ingen vanlig häst, han fixar allt ändå, sade en rörd Kihlström.

- Ju mer man kör honom ju mer gillar man hästen. Jag fick svälja några gånger extra efter mål i dag. Han är så otroligt stark och jag hade ju trots allt förhoppningar på att det skulle gå vägen och det gjorde det. Det känns väldigt bra just nu.

Såg svårt ut

Tränaren Daniel Redén stod vid stallet i sista kurvan och tittade nervöst på loppet. Det kom säkert en svordom efter drygt halva inledningsvarvet i tredjespår.

- Man vill ju vinna och i det läget såg det svårt ut. Men ”Proppen” är unik och lyckades även vinna Olympiatravet ändå. Jag är enormt stolt och glad, sade Redén.

Vinnartiden var 1.10,9 och förstapriset 1,5 miljoner kronor.

För Kihlström var det tredje segern i Olympiatravet. Han har tidigare vunnit med Triton Sund (2009) och Maharajah (2013). Men någon jämförelse ville han inte göra mellan vinnarna.

- Nej, jag har fått möjligheten att få köra så många topphästar och jag vill inte jämföra. Men visst tillhör Propulsion de bästa.

Vill vinna Elitloppet

Kihlström & Redén vill väldigt gärna vinna Elitloppet i år med Propulsion efter placeringarna 2–2–4. Det troliga är att ”Proppen”, som han kallas i stallet, inte gör någon fler start innan sprinterloppet på Solvalla.

Det blev dubbelt svenskt med Handsome Brad och Carl Johan Jepson på andraplats – en längd bakom vinnaren efter ett lopp i rygg på ledande Cyber Lane.

- Vi är jättenöjda med Handsome Brad. Han har tagit steg varje år och han verkar ha tagit ännu ett steg i utvecklingen i år, sade Jepson.

Den stora snackisen på Åbytravet var annars italienske Alessandro Gocciadoros dominans på V75. Trots tuffa löpningar utklassade Varieta Luis och Vincero Gar utklassade svenska topphästar.

På 14 lopp de senaste veckorna har Gocciadoro tagit åtta imponerande segrar.