Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Federer: Ska spela tills jag är 40

Roger Federer är redan överlägset bäst genom tiderna: 19 grand slam-titlar och sedan i helgen ensam i topp på Wimbledon-tronen med sina åtta segrar. Men att han skulle luta sig tillbaka och vara nöjd finns inte i tanken.

Federer, som fyller 36 om tre veckor, blev i och med segern i Wimbledon den äldsta att vinna turneringen under den öppna eran. Men att konkurrenterna snart skulle slippa schweizaren ute på banan verkar inte troligt. Han meddelar nämligen att han tror att han spelar turneringen även när han är 40 år.

- Det skulle jag tro. Om hälsar tillåter det och allt är okej, säger han.

Vann comebacken

Och han kan luta sig tillbaka mot vetskapen om hur starkt han kommit tillbaka från i fjol. Efter att ha åkt ut i semifinal i Wimbledon 2016 ställde han in resten av säsongen på grund av att rehabiliteringsträningen från en knäoperation inte gått som planerat.

Resultatet: ett fall till plats 17 på världsrankningen, den lägsta för Federer sedan 2000.

Men redan i comebacken i år visade Federer att han var tillbaka på allvar. Han vann Australian Open och har vunnit fem av sju tävlingar han ställt upp i under året. I Wimbledon var han fullständigt överlägsen och blev den förste att vinna turneringen utan att tappa ett enda set sedan Björn Borg lyckades med den bedriften 1976.

Frågade sitt team

Han klättrade från femte till tredje plats på rankningen och har chans att bli världsetta innan året är slut.

- Du skulle ha skrattat om jag sagt att jag skulle vinna två grand slam-titlar i år. Jag trodde inte heller att jag skulle göra det. Jag frågade alla i mitt team om de ärligt trodde att jag skulle kunna vinna majors igen. Det var viktigt vad de trodde. Det var inte bara jag som skulle bära laget, jag behöver att de bär mig den största delen, säger Federer enligt Wimbledons webbplats.

- När du tvivlar på dig själv, lugnar de dig. Om du känner dig för bra tar de ner dig på jorden. Svaret från dem var alltid detsamma: om du är 100 procent frisk och förberedd, och du är sugen på att spela – då är allt möjligt.