Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peder Fredricson och All In. Arkivbild.

Felfritt för både Fredricson och Baryard

Två rakt igenom felfria svenska ekipage på världscupshoppningen i London. Men "bara" en sjätte- och åttonde plats för Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson.

Samtliga tre svenska ekipage var felfria i första rundan av världscupshoppningen i Storbritannien. Peder Fredricson gick All in igen, och gjorde det väl.

Stjärnhästen såg ut att vara i gammal gott slag när det svenska ekipaget ordnade en nolla, precis som Malin Baryard Johnsson med Indiana och Henrik von Eckermann med Mary Lou.

"Fantastisk häst"

"Det känns jättebra att ha honom tillbaka, det är en fantastisk häst och jag hoppas att han kan hoppa världscupfinalen i Göteborg. Det är första gången som jag haft en världscupfinal som mål. Det vore verkligen kul att få rida den på hemmaplan", säger Peder Fredricson om All In i ett pressmeddelande från Svenska ridsportförbundet.

Samtidigt, de var ju långt ifrån ensamma. 18 ekipage av 36, det vill säga exakt hälften, var felfria, vilket innebar en väldigt lång andrarunda och huvudbry för banläggarna som lyckats lägga en bevisligen enkel rutt.

"Ville inte pressa honom"

I omhoppningen blev både Fredricson – som världscuptävlade på All In för första gången på drygt ett år – och Baryard Johnsson felfria igen. Däremot fick Henrik von Eckermann ett nedslag på sista hindret.

Men återigen var det fler ekipage, nio stycken totalt, som noterades för nollor även i omhoppningen. Hemmaryttaren William Whitaker på Utamaro D Ecaussines gick ut på sin andrarunda i ett dundrade tempo och fick betalt för satsningen. Med en tid på 37,02 sekunder säkrade britten segern före Karel Cox från Belgien, ridandes Evert.

Peder Fredricson slutade sexa och Malin Baryard Johnsson åtta. Henrik von Eckermann fick nöja sig med en tolfte plats.

"Vi var inte supersnabba, men jag ville inte pressa honom (All In)", säger Fredricson