Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Felix Rosenqvist stod i pole position i Indianapolis men slutade på åttonde plats i loppet.

Felix Rosenqvist åtta i Indianapolis

Felix Rosenqvist körde till sig karriärens första pole position inför Indycar-racet i Indianapolis, USA. Det gladde. Själva loppet var inte lika framgångsrikt, även om det började bra för den svenske Indycar-rookien, som kör för Chip Ganassi Racing. Han var åtta i mål.

- Det är en grym känsla att det hände här. Mitt lag har sin bas här, och med den historia som banan har… För min del älskar jag kval. Det är speciell tillfredsställande när du lyckas slå alla, sade Rosenqvist till indycar.com efter kvalet.

Felix Rosenqvist höll ledningen under de elva första av de 85 varven men i samma veva som Marcus Ericsson körde bort sig började motgångarna för Rosenqvist.

Ericsson fick sladd, snurrade, gled av och rammade skyddsräcket.

- Bilen understyrde och överroterade, säger Ericsson till Viasat.

I det läget, när gul flagg visades, ledde Rosenqvist med 2,3 sekunder före Jack Harvey. Säkerhetsbilen ryckte ut, samlade ihop fältet och den första av loppets omstarter väntade. Rosenqvist fick en bra start, men kördes om av Scott Dixon i den första tvära kurvan.

Senare i loppet fick Rosenqvist krångel i depån med ett bränsleläckage, sjönk i resultatlistan men jobbade sig upp till en åttondeplats.

Loppet, som till stora delar kördes i regn, vanns av fransmannen Simon Pagenaud, som smet förbi Scott Dixon på näst sista varvet.

Jack Harvey kom trea.