Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alex Morgan och Megan Rapinoe – två superstjärnor i det amerikanska laget.

Fem USA-stjärnor att hålla koll på

Det kryllar av fotbollsstjärnor i USA:s landslag. Här är fem spelare att hålla extra koll på när Sverige ställs mot ett av världens bästa lag.

Alex Morgan, 29 år, anfallare

VM:s kanske största fixstjärna presenterade sig för den franska publiken direkt i premiären genom att göra fem mål i krossen mot Thailand. Men det var inte direkt så att 29-åringen behövde en närmare presentation. Morgan, som gör sitt tredje VM, är en av damfotbollens största stjärnor genom tiderna och hon har gjort över 100 mål i landslagströjan. Men hon är inte bara en vass målskytt – Morgan springer också som en galning för att skapa ytor till sina lagkamrater.

Vid sidan av planen en av de starkaste rösterna för jämställdhet inom fotbollen.

Megan Rapinoe, 33 år, anfallare

Teknisk, modig och otroligt viktig för det amerikanska anfallsspelet. Gör precis som Morgan sitt tredje VM och spelar trots sin ålder sin kanske bästa fotboll just nu. Slår bra inlägg från sin vänsterkant.

Var med och tog OS-guld 2012 och gjorde då två mål i semifinalen mot Kanada.

Tobin Heath, 31 år, anfallare

Gör USA:s världsklassanfall komplett. Teknisk, snabb och känd för att kunna snurra upp sina försvarare totalt. Håller till på högerkanten och kan på liten yta åstadkomma stora saker. Se upp med snett inåt bakåt-passningar från kortlinjen.

Svenska vänsterbacken Magdalena Eriksson har koll:

- Hon är lurig, hon är bra på båda fötterna. Hon kan gå in, hon kan gå ut... hon har väldigt mycket kvaliteter, men jag tror absolut att man kan stoppa henne, säger Eriksson.

Lindsey Horan, 25, mittfältare

USA:s bästa mittfältare och en av fem nominerade till BBC:s utmärkelse för världens bästa spelare på damsidan i år. Vinner bollen i duellerna – och behåller den sedan på ett tryggt sätt innan hon fördelar den smart. Tar annars gärna skott utifrån, ofta lyckade. Målskytt i premiären mot Thailand.

Carli Lloyd, 36, anfallare

Platsar inte i startelvan längre, men även om Lloyd startar på bänken mot Sverige kommer hon att vara ett hot från samma minut som hon eventuellt byts in. 36-åringen visade i den andra gruppspelsmatchen mot Chile (där USA vilade sju startspelare) att hon fortfarande kan leverera på högsta nivå när hon dundrade in två mål i 3–0-segern och därmed blev historisk som första spelare att göra mål i sex raka VM-matcher.

I VM 2015, när USA tog guld, gjorde hon mål i samtliga matcher i slutspelet – i finalen dessutom ett hattrick.