Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maxim Vylegzjanin en av sex ryska skidåkare som har stängs av från OS på livstid. Nu ska Fis, som har jurisdiktion över världscupen, göra sin bedömning.

Fis utreder OS-avstängda ryssar

Avstängda på livstid från OS av IOK men än så länge tillåtna att tävla i världscupen. Internationella skidförbundet har ännu inte tagit något beslut om de dopningsmisstänkta ryska skidåkarna.

Nu ska Internationella skidförbundet Fis göra sin bedömning på om de ryska skidåkarna Julia Ivanova, Jevgenia Sjapovalova, Alexej Petuchov, Maxim Vylegzjanin, Alexander Legkov och Jevgenij Belov ska stängas av även från världscupen och övriga Fis-tävlingar.

"Nu när IOK har gjort sin dom kommer alla sex fall att utredas av Fis antidopningspanel", skriver Fis i ett pressmeddelande.

- Det skulle kännas väldigt märkligt om man är avstängd på en idrottsarena men kan tävla på en annan, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip.

TT: Vilket kan bli fallet i Sverigepremiären i Gällivare nästa helg?

- Absolut, det är en tänkbar situation.

Fis tar hänsyn till att världscupen startar i slutet av november. Men frågan är om ett beslut kommer att vara tagit före tävlingen i Gällivare som körs 17-19 november. Ryssland har anmält 80 åkare till dit, bland annat Legkov. Arrangören i Gällivare har tidigare sagt till TT att de ryska åkarna är välkomna att tävla så länge Fis tillåter dem.