Fischer vilas i årets sista landskamp

ANNONS

Gerhardsson kallar träningslandskampen den 11 november, borta mot världstrean, för den tuffaste under hans tid.

Englandsmatchen blir årets sista och efter 2–1-segern mot Norge och 0–1-förlusten mot Italien under den senaste samlingen, där flera nya namn fick chansen, väljer han nu en rutinerad trupp.

Samuelsson tillbaka

Bland annat är Arsenalförsvararen Jessica Samuelsson tillbaka i laget efter den svåra fotskada hon ådrog sig i landslaget förra hösten.

- Ett bra tillfälle för henne att komma tillbaka och vara med och träna. Vi får kolla upp hennes status. Jag hoppas att hon får kontinuitet i Arsenal och bygga upp sig ytterligare i vår, säger Gerhardsson.

ANNONS

Men hon har fått ökad konkurrens på sin position inför sommarens VM i Frankrike, menar förbundskaptenen.

- Erfarenhet kommer att vara viktigt inte bara i denna landskamp utan även under VM. Hon får gärna vara med och konkurrera men det kommer att vara tufft för allt och alla. De som spelat istället för henne har gjort det väldigt bra. Hanna Glas kom med beroende på att Jessica skadades och har gjort det väldigt bra och hamnat i PSG, säger han.

Fischer saknas

Även Amanda Ilestedt, Mia Carlsson och Fridolina Rolfö är tillbaka efter skador. Däremot saknas veteranen och mittbacken Nilla Fischer, till vardags i Wolfsburg. Peter Gerhardsson tycker att hon presterat som bäst i tävlingsmatcher när hon inte varit för högt belastad.

- Hon spelar i ett lag som har mycket matcher och träningar, enormt mycket. I hennes fall känner åtminstone jag att vi inte behöver belasta henne i varje träningslandskamp. Det här är mitt beslut och jag vill ha en Nilla som har den formen som hon haft under tävlingslandskamperna. Exakt hur hon kommer dit, där litar jag på klubben och henne.

ANNONS
TT

Fakta: Sveriges trupp mot England

Sverige är klart för fotbolls-VM i Frankrike nästa sommar. Här är truppen till landskampen mot England, på New York Stadium i Rotherham, 11 november.

Målvakter: Hedvig Lindahl, Chelsea, Zecira Musovic, Rosengård, Cajsa Andersson, Piteå.

Försvarare: Jonna Andersson, Chelsea, Mia Carlsson, Kristianstad, Magdalena Eriksson, Chelsea, Hanna Glas, Paris SG, Linda Sembrant, Montpellier, Nathalie Björn, Rosengård, Amanda Ilestedt, Potsdam, Jessica Samuelsson, Arsenal.

Mittfältare/anfallare: Kosovare Asllani, Linköping, Caroline Seger, Rosengård, Elin Rubensson, Göteborg, Julia Karlernäs, Piteå, Olivia Schough, Göteborg, Sofia Jakobsson, Montpellier, Stina Blackstenius, Montpellier, Anna Anvegård, Växjö, Julia Roddar, Göteborg, Hanna Folkesson, Rosengård, Lina Hurtig, Linköping, Julia Spetsmark, Djurgården, Fridolina Rolfö, Bayern München.

ANNONS