Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

VM-laddar Nilla Fischer på Estadio da Nora för sista gången?

Fischers besked: Mitt sista VM

Sista våren i Wolfsburg. Och sista våren med ett VM i horisonten? När Sverige premiärspelar mot Schweiz i Algarve Cup tyder allt på att en av lagets förgrundsfigurer VM-förbereder sig för sista gången.

Sent under måndagskvällen anlände Wolfsburgsstjärnan som en sista eftersläntrare till landslagssamlingen i Portugal.

- Det känns okej. Det är alltid lite återhämtningsfaktorer direkt efter match. Men vi har precis börjat här så jag kan inte klaga, säger Nilla Fischer, 34, med ett skratt efter att ha anlänt till samlingen med 73 minuter av en 6–0-seger mot Werder Bremen i benen.

Det är ett minst sagt händelserikt år som väntar försvarsgeneralen.

VM-förberedelserna i Algarve följs av en, med stor sannolikhet, fortsatt vinstfylld vår med Wolfsburg. Därefter ett VM. Därefter en redan påskriven och bokad hemflytt till Linköping.

- Jag försöker fokusera på där jag är. Just nu är det landslaget de här elva dagarna. Sedan försöka fokusera på det jag ska göra i Wolfsburg. Inte gå händelserna för långt i förväg för då tappar du fokus på det du ska göra just för dagen. Det är en pågående process, men jag ser fram emot hela året som är nu, säger Fischer.

"Något att bearbeta"

Väl på planen har hon lätt att koppla bort de förändringar och utmaningar som stundar. Samtidigt hymlar inte Nilla Fischer med att det är en betydande sidvändning i hennes fotbollsmemoarer som väntar i sommar.

- Det är sex år i Wolfsburg som tar slut. Den delen av min karriär har kommit till ända. Det är helt fantastiskt att få komma hem och hjälpa Linköping. Men Wolfsburg är ett kapitel i livet som kommer avslutas. Så klart att det är något att bearbeta.

TT: Hur skulle du beskriva Wolfsburgstiden?

- Det har varit en fantastisk upplevelse. Något som jag unnar varenda fotbollsspelare egentligen.

Målet är, föga förvånande, högt satt för avslutningen i Tyskland.

- Drömmen är att få avsluta med att vinna tre titlar. Det är ett oerhört högt ställt mål och önskan. Men det är det ultimata avslutet.

Ödmjuk inför VM

Men som sagt. En sak i taget.

Med Schweiz som väntar i eftermiddag inleds årets matchrelaterade förberedelser inför VM:et i sommar för Nilla Fischer.

Hennes sista?

- Sista VM:et för min del blir det ju definitivt.

TT: Helt säkert?

- Eller ja, man ska aldrig säga aldrig.

- Det gäller också för alla spelare att fokusera på att göra det vi ska nu för att komma med till VM. Det är lätt att gå händelserna i förväg och tänka ”det klart jag ska spela i VM”. Jag tycker man ska vara ödmjuk inför den uppgiften, att fokusera på det du ska göra här och nu. Så jag är så väl föreberedd jag kan vara inför VM.