Wolfsburgs Nilla Fischer, mitten, i fjolårets Champions League-finalförlust mot Lyon. Arkivbild.

Fischers CL-mardröm – Rolfö målskytt

Det blir ingen avslutande Champions League-titel för Nilla Fischer i Wolfsburg. Och för fjärde året i rad är det på grund av Lyon. Det regerande franska mästarlaget vann kvartsfinalreturen i Tyskland med 4–2 och är vidare till semifinal med totalt 6–3.

|

Nilla Fischer vann fotbollens Champions League under sin första vår med Wolfsburg för fem år sedan. Det blev också den 34-åriga mittbackens enda Europacuptitel med det tyska storlaget.

Wolfsburg misslyckades med att vända 1–2-underläget från bortamötet med Lyon i kvartsfinalen och är utslaget efter en 2–4-förlust och med totalt 3–6.

Tyska mittfältsdynamon Dzsenifer Marozsán frisparkssköt 1–0 för det regerande mästarlaget redan i den åttonde minuten. Lyons lagkapten och mittback Wendie Renard prickade sedan dit 2–0 på straff drygt en kvart senare.

Wolfsburg, med svenska kaptenen Fischer på plan hela matchen, var pressat att göra fyra mål. Det kom två snabba. Danskan Pernille Harder reducerade till 1–2 i 53:e och kvitterade sedan bara tre minuter senare.

Möter svensklaget

Därefter släckte Eugénie Le Sommer Wolfsburgs titeldrömmar och avgjorde med två mål fram till 4–2, och sköt laget till en semifinal.

För fjärde året i rad är därmed Wolfsburg utslaget av Lyon i Champions League. I fjol blev det 1–4 efter förlängning i finalen, 2017 totalt 1–2 i kvartsfinalen och 2016 finalförlust efter straffläggning.

Onsdagskvällens svenskmöte mellan Paris Saint Germain och Chelsea blev en riktig rysare. Bortalaget från London, med Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i startelvan men Hedvig Lindahl på bänken, hade med sig en 2–0-ledning och ett 0–0-läge i halvtid i Paris.

Rolfös Bayern vidare

Då vaknade hemmalaget, med Emma Berglund i startelvan och Hanna Glas som inhoppare. Kadidiatou Diani satte 1–0 i 47:e och knappt tio minuter senare hade Lindahls tyska ersättare, Ann-Katrin Berger, in bollen i eget mål till 2–0 och 2–2 totalt.

Publiken på Stade Jean Bouin väntade på en förlängning. Då avgjorde Chelseas Fransesca Kirby. Anfallaren, som hoppade in efter en timme, satte 1–2 för bortalaget i 91:a minuten och sköt därmed engelskorna till semifinal, och ett möte med Lyon, med totalt 3–2.

Formstarka landslagsanfallaren Fridolina Rolfö gjorde ett av Bayerns München fem mål när tjeckiska Slavia Prag utklassades med 5–1 på hemmaplan. Tyskorna är vidare med totalt 6–2 och ställs mot spanska Barcelona.

Barça fick en lätt resa genom sin kvartsfinal mot norska skrällaget Lillestrøm. 3–0 på hemmaplan i Katalonien följdes upp med 1–0 utanför Oslo.

Fakta: Så fortsätter Champions League