Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nilla Fischer under landslagets pressträff på Scandic Park hotell i Stockholm.

Fischers tonskifte: "Tiderna förändras"

Nilla Fischer är ett av svensk fotbolls starkaste språkrör för en mer jämlik idrott. Men inför lördagens landskamp mot Tyskland skiftar hon ton.

Under tisdagen publicerade France Football sin årliga lönelista som påvisade fortsatt stora skillnader mellan dam- och herrspelare. Nilla Fischer lyfter däremot fram det stora perspektivet, inför helgens stundande landskamp mot Tyskland.

- Det är ingen överraskning. Vi vet alla de enorma skillnaderna som finns lönemässigt. Men just i dag vill jag fokusera för det som komma skall på lördag och det känns som att tiderna förändras. Det senaste året är ett bevis på att vi går åt rätt håll, säger hon inför en samlad presskår i Stockholm.

"Ger gåshud"

Den 34-åriga mittbacksstjärnan höll i november ett brandtal om ojämlikheten inom sporten efter att ha mottagit Diamantbollen, priset till Sveriges bästa spelare på damsidan.

På lördag spelar hon, och damlandslaget, för första gången på herrarnas arena, Friends arena i Solna. Över 30 000 åskådare och nytt publikrekord för en svensk damlandskamp väntas.

- För mig ger det gåshud att få spela de här matcherna. Och en häftig känsla inför det som komma skall, vad som kommer att ske när jag slutar. Många av de spelarna som spelar många år till kommer få uppleva, tror jag, fullsatta arenor runt om i världen. Att få vara med om det historiska på lördag, det är svårt att förstå ibland. Men det känns så jäkla häftigt, säger Nilla Fischer.

Målskytt inför 17 840

För ett par veckor sedan blev Fischer målskytt inför 17 840 åskådare i den första Champions League-kvartsfinalen mot Lyon (1–2) på Groupama Stadium i Décines-Charpieu, Frankrike.

- Det var den bästa (publiksiffran) i en kvartsfinal hittills (i turneringen). Förändringen är så stor, och det sker många andra intressanta initiativ också, säger hon.