Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hybridgräset på Gamla Ullevi behöver få växa sig starkt i ett par veckor till, enligt Göteborgs evenemangsbolag Got Event. Det innebär fler flyttade matcher för IFK Göteborg, Örgryte och Gais, och även att cupfinalen mellan Göteborg FC och Kristianstad flyttas.

Fler matcher flyttas från Gamla Ullevi

Gamla Ullevis hybridgräsmatta är fortfarande inte klar för säsongspremiär. Nu flyttas ytterligare en rad matcher till andra arenor, bland annat cupfinalen mellan Göteborg FC och Kristianstad, och det allsvenska mötet mellan IFK Göteborg och AIK.

Göteborgs kommunala evenemangsbolag Got Event har beslutat att låta Gamla Ullevis plan vila i ytterligare drygt två veckor, till 10 maj. Beslutet togs trots att Svenska fotbollförbundet gav klartecken för spel efter en inspektion av gräset på tisdagen.

Hybridgräset på Gamla Ullevi har lagts om under försäsongen. Got Event vill låta det sätta sig lite till, med tanke på att vissa områden bedöms som svaga, och med hänsyn till det täta matchandet på arenan.

Allsvenska IFK Göteborg, superettanlagen Örgryte och Gais, samt damernas cupfinal berörs av beslutet.

Valde Valhalla

Cupfinalen den första maj flyttas till hemmalaget Göteborg FC:s ordinarie hemmaplan Valhalla, en arena som rymmer högst cirka 4 000 åskådare.

- Vi har valt att spela där. Jag är glad om det kommer så många, säger Lasse Svensson, sportchef i Göteborg FC.

Han är inte så upprörd över att finalmatchen mot Kristianstad måste flyttas.

- Det är bara att gilla läget. Vi kan inte påverka det, säger Lasse Svensson.

IFK Göteborg och Örgryte har spelat årets första hemmamatcher i seriespelet på det större Ullevi, och fortsätter där en omgång till. Bland annat berörs "Blåvitts" match mot AIK på måndag.

Ny dag för Gais?

Gais har spelat sina två första hemmamatcher på Hisingens fotbollsarena, men den är upptagen av Häcken när Gais ska ta emot Jönköping söndag 5 maj. Nu vill Gais undvika att byta arena en gång till, och överväger att försöka flytta matchen till en annan dag.

- Vi ska sätta oss och diskutera inom klubben först, säger Bosko Orovic, tränare och sportchef i Gais, direkt efter tisdagens besked.

Hybridgräset på Gamla Ullevi är av en typ som är ovanlig i Sverige.

- Man lägger först en färdig gräsmatta som man rullar ut. Sedan syr man i hybridstråna, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Got Event.

Liknar naturgräs

Mattan behöver underhåll med vissa mellanrum.

- Man tar bort tre centimeter jord, lägger sand och sår nytt gräs som ska växa och ta sig. Det har tagit längre tid än vi bedömde från början, säger Albertsson.

Enligt Anders Albertsson är denna sorts hybridgräs mer likt naturgräs än andra varianter. Dessutom anses den vara bättre på att klara de många matcher som spelas på Gamla Ullevi, och även det faktum att delar av planen inte får så mycket solljus.