Flera drömgränser passerades i NHL

Mats Zuccarello och Alexander Ovetjkin passerade båda drömgränser i NHL-ishockeyn. Mika Zibanejad plockade flera poäng när hans New York Rangers besegrade Carolina med 6–3.

|

Zibanejads första assist av tre kom när han passade fram till Zuccarello som inledde målskyttet drygt 9 minuter in i matchen.

Norrmannen gjorde ytterligare ett mål, 5–3, och har nu gjort 100 mål under sin NHL-karriär.

- Det känns bra. 100 mål kan man vara stolt över, men hade jag varit en riktig målgörare hade jag väl nått den gränsen för länge sedan, säger han med ett leende, till Nettavisen.

Lagkamraten Jimmy Vesey fick också fira lite extra efter matchen, då han gjorde sitt första hattrick i NHL-karriären.

600 mål

En annan stjärna som nådde en drömgräns var Washingtons lagkapten Alexander Ovetjkin som nu har gjort 600 mål i sin NHL-karriär.

- Det är speciellt. Självklart vill man göra fler och fler. Det är 600. Nu måste jag göra ett till för att nå 601, säger han efter matchen, enligt NHL:s sajt.

Han nådde gränsen i sin 990:e NHL-match. Endast tre spelare har gjort 600 mål på färre matcher, Wayne Gretzky (718), Mario Lemieux (719) och Brett Hull (900).

32-årige Ovetjkin satte två fullträffar i matchen mot Winnipeg som slutade 3–2 till Washington.

Det första målet kom efter en assist av Nicklas Bäckström i första perioden. Han har nu gjort 42 mål den här säsongen. Det stod 2–2 efter ordinarie matchtid och Jevgenij Kuznetsov avgjorde drygt fyra minuter in i förlängningen.

Pääjärvi dubbel målskytt

Ottawas Magnus Pääjärvi gjorde två mål i matchen mot Florida, som slutade 5–3. Lagkamraten Erik Karlsson noterades för två assist i matchen.

Alexander Wennberg hade en riktigt bra kväll när hans Columbus besegrade Montreal. Wennberg gjorde ett mål och tre assist i matchen som slutande 5–3. Wennbergs mål kom i numerärt överläge i mitten av den andra perioden och innebar en 2–1-ledning för hemmalaget. Seth Jones sköt på mål, en puck som svensken styrde in. Några minuter senare var det ombytta roller när Wennberg noterades för assist till Jones mål, som även det gjordes i numerärt överläge.