Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jobbet gjordes mot Rumänien. Redan på tisdag väntar Norge i Oslo i nästa EM-kvalmatch.

Fokus på Norge efter lyckade kvalstarten

Sverige mot Norge? Eller Sverige mot Lars Lagerbäck? För Sebastian Larsson är svaret självklart.

Kort efter 2–1-segern mot Rumänien i går skiftade landslagsspelaren fokus. Trepoängaren som säkrades på Friends arena lades åt sidan och i tankarna började de fundera på vad som väntar på Ullevål på tisdag.

Då är det Norge som står för motståndet i EM-kvalet.

Och det som spetsar till grannfejden ytterligare är mötet med Sveriges tidigare förbundskapten Lars Lagerbäck.

"Ställningskrig"

- Det är mer än en kvalmatch mellan grannländer när vi möter Lasse. Vi vet att det inte kommer bli en match där det kommer finnas en massa ytor i onödan, för att ta deras sätt att se på det. Vi kommer att få jobba för varje yta vi får, säger Sebastian Larsson

- Jag förväntar mig ett ställningskrig.

33-årige Larsson, som debuterade i Lagerbäcks Sverige, vill dock inte prata om rivalitet för att han ställs mot sin tidigare tränare.

- Inte alls för min del. Det är Norge, det är prestigen. Inte Lagerbäck

TT: Vad ska ni göra för att luckra upp Lagerbäcks fotboll?

- Vi ska inte börja mixtra och gå ifrån det vi är. Vi ska jobba med våra grunder.

"Otroligt kompakt"

Andreas Granqvist, som även han landslagsdebuterade när Lagerbäck styrde, tror på en tuff match i Oslo.

- Jag har haft Lagerbäck ett antal år och jag vet vilken fotboll som han står för. Jag förväntar mig att det kommer vara otroligt kompakt, organiserat och svåra att komma igenom. Det kommer nog inte vara en jättechansrik match i Norge, säger han.

- Men jag hoppas vi kan knäcka dem och vinna.

Förbundskaptenen Janne Andersson utesluter inte ändringar i startelvan inför mötet med Norge. I de banorna har han redan funderat.

- Det har jag, så klart. Det finns med i en plan, men jag ville först se i den här matchen vilka som såg bra ut. Sedan får vi utvärdera vilka som är hela och friska.

- Det blir en annan typ av match mot Norge. Och med så tätt spelande kan det finnas läge att byta i några positioner och just utifrån att motståndet är ett helt annat, säger förbundskaptenen.

Förutom de spelare som redan före matchen mot Rumänien aviserade att de inte kunde spela linkade högerbacken Mikael Lustig av planen tidigt i matchen med en lårskada. Det är fortfarande oklart om han kan spela mot Norge.