Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Larsson, till höger, i samspråk med Viktor Claesson under landslagsträningen.

Formstark Larsson tacksam för chansen

Brøndby leder danska ligan och Johan Larsson är en lika given som uppskattad högerback. Det har inte undgått förbundskaptenerna Janne Andersson och Peter Wettergren.

Larsson var för några år sedan en av allsvenskans hetaste på sin position och fanns ständigt med i spekulationerna kring landslagsaktuella högerbackar.

Brøndby såg potentialen och värvade honom från Elfsborg i februari 2015. Men mer än tre landskamper sedan debuten på vinterturnén i januari 2014 har det inte blivit.

Täckning bakom Krafth

I och med Mikael Lustigs avstängning i fredagens första playoff-möte med Italien på Friends arena ville landslagsledningen ha täckning bakom Emil Krafth, som är en varning från avstängning i returen i Milano på måndag.

Att valet föll på Larsson ser han som ett kvitto på att han utvecklats i Bröndby och åter är med i fajten om en plats i landslagstruppen.

- Rent mognadsmässigt tror jag att det är en bra tid för mig att vara här, men det är klart, jag hade inte tackat nej om jag blivit uttagen för fem år sedan.

Larsson kom direkt till Stockholm från den tunga derbysegern mot FC Köpenhamn i söndags.

- Det är första gången på 13 år som Bröndby vann på Parken. Man fick se vad det betyder för klubben och för fansen. Vi blev mottagna av 3 000 fans när vi kom tillbaka till vår stadion. Då förstår man vilken historik som ligger bakom och att vi ligger där vi vill vara.

Valde mellan flera

När förbundskaptenen Janne Andersson offentliggjorde truppen mot Italien motiverade han valet av Johan Larsson så här:

- Johan har länge varit en offensivt väldigt duktig ytterback, nu har han även utvecklat sitt defensiva spel. Det fanns några högerbackar att välja på och den här gången valde vi Johan.

TT: Med vilka mål och ambitioner kom du till samlingen, Johan?

- Först och främst är jag inne med en fot, jag får vara här och visa upp mig och lära känna alla. Det är klart att det är ett steg på vägen och jag är jätteglad att jag tar det. Sedan får man bygga på det. Just nu är det mest en inskolningsprocess där jag kommer hit och öppnar dörren för mig själv.