Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oscar Engsund satte Luleås segermål mot Timrå.

Formstarkt Luleå vände och vann igen

Luleå är SHL:s formstarkaste lag för tillfället. Hemma mot Timrå visade norrbottningarna varför, när 0–2 vändes till 3–2 – och Luleå är nu tabelltvåa.

När lagen möttes så sent som i tisdags vann Luleå på bortais med 5–3, ett möte som även resulterade i att Timrå fick Sebastian Ohlsson avstängd i fem matcher samtidigt som Luleå fick Austin Farley avstängd och Pontus Själin skadad.

Efter första perioden såg Timrå ut att ha god chans till snabb revansch, då laget ledde med 2–0. Men efter en blixtrande andraperiod vände Luleå på hela steken till 3–2-ledning, som laget behöll matchen ut. Luleås sjunde seger de senaste nio matcherna, som har tagit laget till lika många poäng (28) som Djurgården, Malmö och Frölunda i toppen.

- Det är grymt härligt att vara del i en sådan här grupp. Vi kom inte ut så bra och ligger under med 0–2, men i första paus är vi helt övertygade om att vi ska vinna. Det är en grym känsla i gruppen just nu, säger Erik Gustafsson till C More.

Han själv spelade fram till Niklas Olaussons 1–2-mål. Det kuriösa med det? Olausson var åter från skada, men före matchen kommunicerade Luleå att just Gustafsson permanent kommer att fortsätta vara lagkapten i stället för just Olausson, som numera i stället är assisterande kapten. Enligt Gustafsson är det dock "ingen big deal i gruppen".

- Det är tränarstaben som har bestämt, säger han.

- Det är bara en liten ändring.