Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med ett mål och en framspelning låg Emil Forsberg bakom Sveriges 4–0-seger borta mot Vitryssland.

Forsberg: "Det var skönt att studsa tillbaka"

Emil Forsberg fick snabb "revansch" i VM-kvalet. Efter missarna mot Bulgarien hittade han rätt i mötet med Vitryssland.

Mikael Lustigs djupledsboll var perfekt. Likaså Emil Forsbergs löpning. Mittfältaren tog med sig bollen i steget, fick Sergej Tjernik i Vitrysslands mål att stå på hälarna och rullade enkelt in 1–0 till Sverige.

Då hade det gått 18 minuter av VM-kvalmötet på Borisov Arena.

19 minuter senare var det dags för nästa försvarare att hitta Forsberg i djupled.

Proceduren var densamma. Victor Nilsson Lindelöf slog en fin boll på djupet. Forsberg tajmade löpningen perfekt, kom in bakom Vitrysslands försvar och fångade upp bollen. Den här gången avslutade han dock inte själv. I stället stannade mittfältaren upp, slog in den i straffområdet och gav Marcus Berg öppet mål till 3–0.

- Det gällde att hitta djupledslöpningarna och såra dem där. Det gjorde vi riktigt bra. Vi inledde ganska kasst men sedan hittade vi in och spelade stabilt. Vi gjorde det vi skulle. 4–0 är stabilt och bra, sade Forsberg.

Nymans första

Dessförinnan hade Christoffer Nyman, som ersatte avstängde Ola Toivonen, skickat in sitt första landslagsmål. Och i slutet av matchen, med sex minuter kvar, satte Andreas Granqvist 4–0 på straff, en situation som Forsberg ordnade när han blev neddragen av Tjernik.

- Vi tog tre välförtjänta poäng. Det var skönt att studsa tillbaka, sade Forsberg.

För Sverige innebar segern viktiga poäng och mål i jakten efter en plats i VM-slutspelet i Ryssland nästa sommar.

För Emil Forsberg var det precis en sådan match som han ville ha efter förlusten mot Bulgarien.

I Sofia fick mittfältaren nämligen uppleva något helt annat.

Då gick i princip ingenting hans väg.

Plamen Iljev i Bulgariens mål stoppade allt.

Forsberg brände en straff i 15:e minuten och hade sedan ytterligare några vassa lägen, bland annat en fin frispark, som han missade under andra halvleken.

"Ska njuta"

- Det spelar inte så stor roll. Jag är inte orolig över en dålig match, det kommer alltid nya. Och jag vet kapaciteten på mig och på laget. Det där var inget som jag funderade på eller kände press av. Det var bara att gå ut och ha roligt. Man ska njuta. Och det gör jag hela tiden – oavsett om det är bra eller dåligt, sade Emil Forsberg som inte var allt för besviken över att han inte fick ta Sveriges straff.

- Han (Janne Andersson, förbundskapten) valde en annan straffskytt. Det är inte mer med det. Det var kul för gamlingen (Andreas Granqvist) att få göra mål.