Forsberg djupt besviken men stolt

Tårarna föll i omklädningsrummet. Men när Emil Forsberg kom ut för att möta medierna och sedan sätta sig i bussen till flygplatsen var ryggen rak.

ANNONS
|

Toni Kroos knorrade frispark i femte tilläggsminuten letade sig in i Robin Olsens bortre hörn och det bittraste av bittra slut väntade.

- Att göra den här insatsen, leda med 1–0 och sedan förlora i 95:e minuten på det sätt vi gör... säger Forsberg efter förlusten på Fisjt-stadion i Sotji.

Det är som om han inte orkar fortsätta sin egen betraktelse över den tyngsta förlusten i landslagskarriären.

Men han tar ny sats:

ANNONS

- Jag tror att alla var anfallare och försvarare på samma gång. Det var mycket spring. Jag är stolt över den insats vi gör som lag mot ett av världens absolut bästa landslag. Jag tycker att man såg det i andra halvlek när de väl fick i gång sitt spel, hur duktiga de är att kombinera sig fram och skapa målchanser.

Kritiserar videodomarna

Han var besviken på domaren som inte blåste straff när Jerome Boateng slängde ut ett ben som hindrade ett friläge för Marcus Berg.

Men ännu större var irritationen på videodomarna.

- Det är det här som blir jättekonstigt med VAR. Nu finns video och så tar man inte det här. Jag förstår det inte. Det är lite svårt att uttala sig om det, men har alla andra sett att det är straff tycker man ju att videodomarna i rummet också ska se det, säger Forsberg.

ANNONS

- Man sliter, kämpar, ger allt. Vi möter ett av världens bästa lag och vi står upp för Sverige på ett så bra sätt.

- Och så får vi ingenting.

"Respektlöst"

Bråket efter slutsignalen, när en tysk ledare hånade förbundskaptenen Janne Andersson, gjorde Emil Forsberg upprörd.

- Det är ett beteende som inte får finnas. Okej att man vinner, men att fira på det sättet. Det är respektlöst.

- Det är fult gjort, men vi tar emot ursäkten även om beteendet i sig inte är okej.

ANNONS

Stämningen i omklädningsrummet efteråt var dyster.

- Det var inte mycket som sades. Det var tyst och mycket känslor som kom hos allihop. Det enda som finns i våra huvuden nu är att vi ska slå Mexiko. Det finns inget annat – och det ska vi fan i mig fixa för det är vad alla vill.

Sotji, TT:s utsände
ANNONS