Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Forsberg och förbundskaptenen Janne Andersson har inget otalt, enligt mittfältaren.

Forsberg om påstådda schismen: "Fjanterier"

Emil Forsberg har ingen som helst konflikt med förbundskaptenen Janne Andersson. Och Andreas Granqvist vill varken bekräfta eller dementera att det finns ett intresse från Manchester United. Viktigare än så för landslaget? De är tillbaka i startelvan mot Ryssland, en ödesmatch i Nations League.

Både Forsberg (skadad) och Granqvist missade 2–3-matchen mot Turkiet för en månad sedan. Samtidigt spekulerade tyska medier om att Forsberg inte trivs med sin roll i Anderssons kollektivt strikta 4–4–2-system.

Landslagsledningen dementerade alla uppgifter som pekade i riktning mot att Forsberg känner sig missnöjd.

Det gör även Forsberg.

- För att vara ärlig läser jag inte tidningar så ofta, jag får det jag behöver veta skickat till mig. Det är fjanterier. Jag sitter här och ska spela match. Klart att det inte finns någon schism mellan mig och Janne, säger han.

Möte med Wettergren

Ändå reste assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren till Leipzig för ett enskilt samtal öga mot öga med den offensive mittfältaren. Vad som i detalj kom ut ur det mötet är inte känt, men Forsberg sägs vilja ha en mer central roll i landslaget, i stil med den han har i Leipzig i Bundesliga, för att få ut mer av sina egenskaper

- Jag och Peter hade ett väldigt bra samtal om fotboll. Samtidigt är det viktigt att skilja på klubb- och landslagsspel. Få ut mer? Svårt för mig att svara på. Jag kommer hit och följer det Janne säger att jag ska göra.

- Jag gör gärna 20 mål, men det viktigaste är att vi vinner, säger Forsberg.

Dementerar inte

Granqvist, 33, har omgärdats av rykten som säger att Manchester United ska ha visat intresse. Helsingborg har inte för avsikt att stoppa mittbacken – och blivande sportchefen – om han vill ut ytterligare en sväng.

Men landslagskaptenen vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna om eventuell Premier League-fotboll.

- Jag har inte så mycket att kommentera. Min agent sköter det. Jag har fullt fokus på att spela upp Helsingborg i allsvenskan och ska spela landskamp nu. Jag är smickrad av att nämnas kring United men jag har inte mer att säga om det nu.

Granqvist valde i somras att flytta hem med familjen och ratade ett nytt lukrativt kontrakt med Krasnodar. Klivet från en rysk toppklubb till superettan har han klarat utan några större problem, men Andersson ser ur ett snävt landslagsperspektiv helst att "Granen" lyckas föra upp Helsingborg i allsvenskan om några veckor.

- Över tid är det bättre att han spelar på en hög nivå, men så här långt tycker jag att Granqvist har löst det helt okej. Han, som många av våra spelare, var rätt trött efter VM. Det tog på krafterna. Även om "Granen" inte varit perfekt i alla matcher med Helsingborg så har han ändå gjort det väldigt bra som helhet.

- Sedan gäller det för honom – och alla andra – att fortlöpande prestera.

Kall höst väntar?

Gärna redan på Kalingradstadion. Efter sommarens skönhet och värme kommer annars höstens grådaskiga kyla med skoningslös brådska. Förlust och landslaget lär inte vinna gruppen och avancera till A-divisionen.

Landslaget har två raka förluster efter VM och har inte imponerat. Nu väntar ett starkt, modigt och självsäkert Ryssland.

- Ett lag som inte är så olikt vårt. Välorganiserat, jobbar hårt tillsammans. Det är ett bra fotbollslag, också delad femma i VM. Det är en häftig utmaning, säger Janne Andersson.

Intressant match i matchen: Mittbacken Granqvist mot anfallaren Artiom Dziuba.

- Jag har mött honom flera gånger, en otroligt stark forward i duellspelet, bra på att komma in i inläggsfasen, helst vid bortre stolpen. En rolig spelare att möta för att man vet att det blir hårda dueller. Jag ser verkligen fram emot att möta honom, säger Granqvist.