Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Forsberg gjorde mål i helgen för Leipzig. Arkivbild.

Forsberg talar ut om landslaget

Enligt landslaget var han skadad – men i svenska medier rapporterades Emil Forsberg lämna Blågult i "vredesmod". Nu kommenterar spelaren själv den senaste tidens turbulens.

Det har stormat rejält runt Emil Forsberg den senaste tiden.

I den första matchen i EM-kvalet, mot Rumänien, byttes svensken ut efter drygt en timmes spel på Friends i en match som Sverige vann med 2–1.

Senare samma kväll rapporterade Aftonbladet att 27-åringen hade lämnat landslaget i "vredesmod" efter att ha blivit utbytt så pass tidigt – och därmed inte hade för avsikt att följa med resten av laget till Oslo för det efterföljande mötet med Norge (3–3).

Spelade i helgen

Dagen efter reste Forsberg tillbaka till Leipzig – men enligt Svenska fotbollförbundet var det på grund av hans skadade ljumske som plågat honom under säsongen.

"Det känns väldigt tråkigt att lämna killarna. Jag har tyckt att det varit kul att vara tillbaka i landslaget. Jag önskar Janne och grabbarna stort lycka till på tisdag", sade Forsberg i ett pressmeddelande.

Redan följande helg var han dock redo för spel, startade för Leipzig och gjorde ett mål i 5–0-segern mot Hertha Berlin.

Skyller på medierna

Nu väljer han, om än kortfattat, att kommentera uppgifterna om att han inte skulle dra jämnt med förbundskaptenen Janne Andersson.

- Medierna har gjort det större än vad det är. Allt var överenskommet mellan tränaren och staben, säger han till RB Live.

Om sin comeback i Leipzig säger Forsberg:

- Det var kul att spela, det kunde alla se. Det var bra för fansen. Det är så här vi vill spela, vi fick se det gamla Leipzig.