Fortsättning trots allt för Propulsion?

När Propulsion vann Mastersfinalen i Östersund den 16 september var det sista loppet i en fantastisk karriär, sade tränaren Daniel Redén. Men det blev ytterligare en start i Müllers memorial på Jägersro på lördagen och sjuåringen lekte hem en ny storloppsseger. Nu öppnar Redén för en fortsättning.

ANNONS
|

- Jag ser egentligen ingen anledning till varför Propulsion inte ska kunna tävla ännu en säsong, sade Solvallatränaren.

Propulsion var gigantisk favorit i den sista V75-avdelningen. Två varv från mål kunde Örjan Kihlström köra till ledningen och hade sedan en pigg häst i tömmarna.

Mitt på upplopp ökade hästen steglängden en aning och joggade i från till lätt seger samt ytterligare 4000000 kronor i prispengar.

- Det är otroligt att hästen är så fräsch och fin efter en lång och hård säsong. Den började i vintras på Vincennes och nu vinner han här på Jägersro, sade Kihlström.

ANNONS

- Hästen var kanske finare och bättre än någonsin. Jag tävlar gärna vidare med honom, om du frågar mig. Men jag lägger mig inte i sådana beslut, det är upp till Daniel och ägaren (Bengt Ågerup).

Stora segrar saknas

Problemet är egentligen av lyxkaraktär. Propulsion började verka som avelshingst i våras och han var som väntat väldigt populär bland stoägarna.

Efter åtta segrar på tolv starter och 10,8 miljoner kronor insprunget i år har hingstens popularitet ökat ännu mer.

- Det är stora pengar det handlar om som avelshingst. Men stall Zet vill vara med och tävla och visa upp sina hästar. Jag hoppas vi kan vara med och tävla ännu ett år, det är både hästen och svensk travsport värda, sade Daniel Redén.

Det som gnagde en smula i Redéns vinnarskalle var att Propulsion ännu inte vunnit Elitloppet och/eller Prix d'Amerique.

ANNONS

I Elitloppet har han placeringarna 2-2-4.

I Prix d'Amerique har det blivit ett fjärde- och ett tredjepris.

Svag utdelning

Det kan bli en stark svensk duo i Prix d'Amerique sista söndagen i januari med titelförsvararen Readly Express och Propulsion.

Under lördagen firade V75-spelet 25 år. ATG:s i särklass största spelprodukt. Copiad, körd och tränad av Erik Berglöf, vann premiärloppet.

Jubileumsomgången blev dock ingen höjdare för spelarna. Favoriterna radade upp sig och sju rätt gav endast 233 kronor.

Ingen utdelning på varken sex eller fem, vilket innebär dubbel jackpot nästa lördag när V75 avgörs på Rommetravet.

TT
ANNONS