Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Helsingborgs tvåmålsskytt Jordan Larsson jublar efter Bradley Ralanis 3–0-mål mot Falkenberg.

Fortsatt dramatiskt för Helsingborg

Helsingborg utklassade Falkenberg men Malmö förlorade mot Gefle. Helsingborg fick med andra ord ingen hjälp av sin ärkerival.

Förutsättningarna var tydliga. HIF skulle säkra kvalplatsen för att hålla sig kvar i allsvenskan om laget vann borta mot Falkenberg och Gefle bara tog en poäng hemma mot nyblivna mästarlaget Malmö FF.

Men HIF:s största rival, som säkrade SM-guldet i förra veckan på just Falkenbergs IP, förlorade med 0–1 mot nästjumbon.

- Det är tråkigt att Malmö inte kan hjälpa oss. De har nog hellre bortaresan till Helsingborg än till Gävle nästa säsong. Jag tror att de hellre vill möta oss, säger Jordan Larsson, som gjorde två mål i 4–1-krossen.

21 timmars väntan

Det var första gången på mer än 21 timmars speltid som en HIF-anfallare blev allsvensk målskytt.

- Fantastiskt skönt. Jag hade nästan glömt hur det känns att göra mål, det var ett tag sedan. Det var viktigt för självförtroendet. Det har varit en tyngre period för oss. Det har varit en stor press för oss anfallare att göra mål eftersom vi inte har gjort det på länge.

Helsingborgsspelarna fick beskedet om resultatet i Gävle när de gick av planen i Falkenberg.

- Jag försöker bara se det positiva i situationen. Jag trivs när det betyder mycket, och det gör det ju mot J-Södra.

Räknar med kval

Nu skiljer bara två poäng mellan Helsingborg och Gefle. Den sista omgången kommande helg blir dramatisk. Helsingborg spelar hemma mot Jönköpings Södra samtidigt som Gefle åker till Östersund.

- Jönköping har inte så mycket att spela för. Förhoppningsvis går de in med en dålig inställning. Går vi in med samma inställning som mot Falkenberg så vinner vi, säger Jordan Larsson.

Det lag som löser det får en chans att slå ut Halmstads BK, som slutar trea i superettan. Kvalet avgörs 17 och 20 november. Jordan Larsson räknar med att det blir hans Helsingborg som får spela för sin allsvenska existens.

- Det är väldigt positivt. Vi känner till Halmstad sedan innan. Det hade kanske varit lite jobbigare om det blev AFC eftersom vi inte vet riktigt hur de spelar. Halmstad känner vi ändå till.