Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Magnus Ingesson är med Charlotte Kalla i spåren i Seiser Alm. Frågan är om han kommer att kunna göra henne sällskap på OS-banorna i Pyeongchang.

Fortsatt oklart om Kallas tränare i OS-spåren

OS närmar sig med stormsteg. Huruvida Charlotte Kallas tränare, Magnus Ingesson, får bevittna mästerskapet vid spåren är ännu oklart.

Varken Charlotte Kalla eller Magnus Ingesson har på plats beskådat eller åkt de kommande OS-spåren i sydkoreanska Pyeongchang. Frågan är huruvida Ingesson får göra det över huvud taget.

- Vi håller på att försöka lösa det. Det kanske löser sig med en skidfabrikant som har en väst över. Men vi får se när vi kommer ner, säger Magnus Ingesson.

En nackdel

Kallas personliga tränare har en ackreditering till OS, men eftersom han inte tillhör det svenska längdlandslaget har han i nuläget ingen ledarväst, som skulle ge honom tillgång till OS-banorna.

Både Ingesson och Kalla har redan i åtanke att det kan bli så att tränaren får stötta från avstånd.

TT: Vad betyder det för dig som tränare att inte få vara vid spåren?

- Det är väl det med att vi brukar åka banorna tillsammans. Nu har varken jag eller hon varit där och åkt dem. Så det är en nackdel. Sedan på tävling, om hon vill att jag ska stå på ett visst ställe så blir det svårt, säger Magnus Ingesson.

Samma spår

Charlotte Kalla är inne på samma spår – att hon vill förebereda sig i samma spår som sin tränare.

- Han är ju ackrediterad så att han får vara där via SOK (Sveriges olympiska kommitté), så det betyder ju mycket. Men det skulle betyda ännu mer om han kunde vara ute i spåren på träningarna och coacha på tävlingarna.

TT: Vad skulle det göra?

- Det är väldigt tacksamt att kunna gå igenom banorna tillsammans. Jag har bara sett banorna på film så jag har ju fått en uppfattning, men det är svårt att veta exakt vad som väntar. De första skidpassen kommer att bli värdefulla.