Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Max Markusson (tv) presenteras som IFK Göteborgs nya klubbdirektör vid en presskonferens på Kamratgården. Till höger IFK:s ordförande Mats Engström.

Fotbollsromantiker Blåvitts nya klubbdirektör

Max Markusson blir ny ordinarie klubbdirektör i IFK Göteborg. Han kommer närmast från Göteborg & Co, kommunens marknadsföringsbolag.

Det har varit turbulent på posten som klubbdirektör i IFK Göteborg. Martin Kurzwelly fick sparken i december 2015, sportchefen Mats Gren tog över tillfälligt och sedan juni 2017 axlades tjänsten av klubbens kommersielle chef Mats Palmgren.

Men nu presenterar klubben en permanent lösning hämtad från Göteborgs marknadsföringsbolag. Och något överraskande erkänner han direkt.

- Jag har aldrig haft något favoritlag i fotboll. Jag älskar sporten men aldrig varit en passionerad supporter av något särskilt speciellt lag.

Det lär det bli ändring på nu.

- Visst, absolut. Det är inga svårigheter att hålla på Blåvitt. Jag gillar fotbollsklubbar som står för något och vågar uttrycka vad man vill, säger han.

Samtidigt lämnar IFK Göteborgs tillförordnade klubbdirektör Mats Palmgren sin tjänst. Han kommer att finnas kvar för att hjälpa Max Markusson in i sitt nya jobb och sedan gå vidare.

Ny på posten blir en person som kallar sig för en "obotlig fotbollsromantiker".

- Skulle jag jämföra mig med en spelare, tänker jag: Jag är beredd att gör vad som krävs för att vinna, göra mål om det krävs, ta ett gult kort på mittplan om det krävs. kanske liknar jag Pontus Wernblom, säger Blåvitts nye klubbdirektör Max Markusson.