Fotbollsvärlden i chock efter Astoris död

Fiorentinas lagkapten Davide Astori, 31, har hittats död på sitt hotellrum efter en hjärtattack. Kondoleanserna strömmar nu in från fotbollsvärlden.

ANNONS
|

Astori var tillsammans med sina lagkamrater i Udine och laddade upp för mötet i Serie A mot Udinese. Efter det tragiska dödsbeskedet ställdes samtliga matcher i ligan in.

"Det verkar omöjligt. Jag är i chock och jag sörjer med hans familj och med hela Fiorentina. Farväl kapten", skriver landets före detta premiärminister Matteo Renzi på Twitter.

Enligt Antonio de Nicolo, en domare i Udine, dog Astori av en hjärtattack. Kroppen har förts till sjukhus där den ska obduceras.

"Fiorentina måste med stor sorg meddela att lagkapten Davide Astori har avlidit i en plötslig sjukdom", skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

ANNONS

Kondoleanserna på sociala medier kommer från många klubbar världen över och flera aktiva och före detta spelare.

Andrea Pirlo är bland dem som uttryckt sin sorg, han skriver på Twitter att han "saknar ord".

Milan, klubben där mittbacken Astori fostrades, skulle i kväll ha spelat mot lokalrivalen Inter. De uttrycker nu sin sorg och bestörtning över det inträffade.

"Vi skickar våra djupaste kondoleanser till familjen", skriver klubben på Twitter.

Davide Astori spelade 14 landskamper för Italien, han var med i truppen som mötte Sverige i VM-kvalplayoff i höstas. Han blev 31 år gammal.

TT
ANNONS