Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Andersson tar de kommande matcherna i tur och ordning. Arkivbild.

Frågetecknen bekymrar inte Andersson

Albin Ekdal och Sebastian Larsson dras med känningar och är just nu två frågetecken inför Nations League-avslutningen. Men förbundskapten Janne Andersson känner ändå sig lugn.

Redan innan samlingens inledande presskonferens på spelarhotellet i Stockholm tvingades förbundskapten Janne Andersson göra en ändring i truppen.

Med mittbacken Pontus Jansson skadad bestämde han sig för att ta in mittfältaren Mattias Svanberg.

Utöver Janssons frånvaro finns det frågetecken kring Albin Ekdal och Sebastian Larsson – båda med känningar – inför Nations League-matcherna borta mot Turkiet på lördag och hemma mot Ryssland tre dagar senare.

"Prognos"

- Jag träffade Sebastian precis och han hade inte hunnit träffat medicinska gänget ännu. Men de gör undersökningar och kollar och grejer, och därifrån gör man någon form av prognos, säger Andersson.

- Jag kan egentligen inte uttala mig men jag har ganska gott hopp om bägge, utifrån det jag vet. Men då har jag varken varit med vid en undersökning, utan det är av det snacket jag har hört innan eller av det som de själv har meddelat via sms. Jag har ett ganska gott hopp. Men vi får se.

Sverige behöver maximala sex poäng för att vinna gruppen och avancera till A-divisionen.

Men för förbundskapten & Co handlar det om att ta en match i taget.

"Maxar"

- Vi tar dem i ordning. Det är två tuffa matcher och det är jätteviktigt att vi verkligen maxar här nu fram till lördag och kommer fulltankade med både bra idéer hur vi ska spela, för det är en tuff match nere i Turkiet, säger han.

- Kan vi få med oss något där har vi alla möjligheter hemma sedan. Men det gäller att ta det i ordning, och det är Turkiet vi kommer att fokusera på under träningarna i veckan.