Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Från hockeykarriär till V75-seger

Spel i elitserien med Djurgården som junior. Fem säsonger i division 1 med Borås och Västervik. Samt närmare 100 allsvenska matcher med Västervik. En bra ishockeykarriär för 27-årige Simon Mitman. Men nu är det trav för hela slanten och på lördagen vann hans häst Harran Boko på V75 för första gången.

I sulkyn satt Conrad Lugauer som är Simon Mitmans arbetsgivare. Den förre hockeyspelaren jobbar nämligen heltid som hästskötare hos proffstränare Lugauer.

Ögonstenen är förstås Harran Boko som Simon äger tillsammans med pappa Jim Mitman.

- Det är en kanonhäst när han själv vill. Men han har utvecklats mycket mentalt och det är egentligen upp till honom själv hur bra han kan bli, säger Simon Mitman.

Lurigt psyke

Harran Boko inledde karriären med två raka diskningar. Sedan kom fem raka segrar och vägen mot stjärnorna låg öppen. Men avkomman efter Maharajah har ett psyke som har gett både tränare och ägare stora bekymmer. Han har lätt för att hetsa upp sig och galopperar ibland.

Nu gjorde Harran Boko sin sjätte start i V75 och då kom första segern på Mantorpstravet. Hästen var blixtsnabb från spår två och tog ledningen på några travsteg. Conrad Lugauer kunde sedan sitta och njuta av de två och ett halvt varven till mål.

- I dag var han avspänd och fin. Jag var inte så orolig att han skulle bli för pigg i ledningen. Det är en häst med mycket hög kapacitet men han blir allt mer stabil, säger Conrad Lugauer.

Vincennes?

Simon Mitman var förstås en smula nervös före och under loppet, men det var aldrig någon fara. Harran Boko vann väldigt lätt sedan Lugauer ryckt undan i slutet av sista kurvan.

- Hästen såg bra ut. Conrad hade honom fint på bettet hela loppet. Harran Boko är en kanonhäst – när han själv vill, säger Simon Mitman.

Pappa Jim var också väldigt glad efter premiärsegern på V75.

- Man har ju alltid drömmar och en är att Harran Boko ska tävla på Vincennes nästa vinter, säger Jim Mitman.

Varför inte?

Harran Boko har både styrka och snabbhet för att klara de franska förutsättningarna med långa lopp.

Conrad Lugauer har fått en smakstart på travåret 2019. Det har blivit hela 17 vinster på bara 37 starter och en dryg miljon kronor inkörda. Snart kommer de stora kanonerna ut till tävling, som till exempel Campo Bahia. Fyraåringen var tvåa i Kriteriet i fjol på Solvalla.

- Campo Bahia är den bästa häst som jag har tränat, har Lugauer sagt tidigare.