Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nils Fröling blev Kalmar FF:s hjälte mot Sirius.

Fröling frälste Kalmar: "Som en dröm"

Nils Fröling hade aldrig gjort en allsvensk match från start. Han fick chansen mot Sirius och tackade för förtroendet genom att göra matchens enda mål.

Han har fått göra ett inhopp i allsvenskan tidigare, tolv minuter blev det mot Malmö. Nu skulle det bli första matchen från start för Nils Fröling som fyllde 18 år i slutet av april.

- Jag var nervös, jättenervös faktiskt. Det var ju det här man drömt om, berättar Fröling.

Att han skulle vara nervös märktes inte i aktionen på planen, han tog för sig och redan i den tredje minuten av matchen hade han två riktigt bra avslut som Sirius med tur och skicklighet lyckades hålla utanför målramen.

- Det var ändå skönt, ett bra sätt att komma in i matchen och får nervositeten att släppa lite.

Målet kom redan i den nionde minuten.

- Det var egentligen bara att sätta dit foten, det är en jättebra passning av Måns (Söderqvist).

TT: Hur kändes det när bollen gick i mål?

- Alltså, det var helt magiskt! Det kändes nästan overkligt.

Assist med precision

Passningen var det inget fel på, Måns Söderqvist slog den på millimetern rätt för att Fröling skulle få göra sitt första mål i allsvenskan.

- Jag ville egentligen slå bollen snett inåt bakåt, men det kom ingen där. Men jag såg att Nils kom på bortre stolpen så jag siktade på honom. Jättekul för Nils att få göra mål, det betyder mycket när man är så ung, säger Söderqvist.

Fröling skadad

Men första kapitlet i sagan Nils Fröling fick ett abrupt slut redan efter en halvtimme.

- Jag fick en smäll på höger knä, som jag haft problem med innan. Jag försökte, men det var inget idé att försöka fortsätta.

- Men nu känns det ganska okej, jag tror inte att det ska vara någon större fara, säger Fröling.

Det målet räckte för att bärga tre poäng som gör att Kalmar hänger på i toppen.

- Det känns bra just nu, vi är verkligen sammansvetsade och vi vill att det ska vara jobbigt att möta oss. Nu tar vi en match i taget så ska vi se till att fortsätta ta poäng, säger Melker Hallberg som jobbade kopiöst som högerback och sedan vänsterytter.

Sirius förlorade sin femte raka match och är kvar som jumbo.

- Vi har en extremt ful ovana att släppa in mål tidigt i matcherna. Ett mål styr ju matchbilden. Fast i dag är jag ganska nöjd med själva insatsen. Jag tror inte många förstår hur tufft det är att möta Kalmar på bortaplan, säger Sirius tränare Thomas Lagerlöf.