Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det rullar på med en stadig ström med mål. Med bra självförtroende tar man lite fler avslut och då blir det fler mål också", säger Simon Hjalmarsson (mitten). Här jublar han efter 3–0 målet mot Linköping

Frölunda fortsätter sitt segertåg

Frölunda fortsätter att leverera. Mot Linköping hemma i Scandinavium tog man den åttonde segern på nio matcher inför 9 457 åskådare. Linköping var aldrig i närheten trots att de slåss om den sista slutspelsplatsen.

I slutet på andra perioden stänger Frölunda matchen mot Linköping. Poängkungen Ryan Lasch drar upp anfallet på högersidan, passar fram till Jonathan Sigalet som flippar pucken bakåt till Simon Hjalmarsson som från nära håll drar ett handledsskott upp i bortre krysset.

- Den satt fint. Vi hade mycket folk med oss och jag fick en fin liten tillbakaläggning från Sigalet. Det var i rätt läge också, precis innan pausvilan, säger Simon Hjalmarsson.

Bra självförtroende

Han är en av spelarna som bidragit till Frölundas starka trend med åtta segrar på de nio senaste matcherna. Själv har han gjort mål fyra matcher i rad.

- Det rullar på med en stadig ström med mål. Med bra självförtroende tar man lite fler avslut och då blir det fler mål också, säger han.

Frölunda kunde annars kontrollera matchen. Det var ett blekt Linköping i vita bortatröjor som kom till spel i Scandinavium. Samuel Fagermo gav Frölunda ledningen i den första perioden och Chay Genoway ökade på genom en soloprestation i den andra innan Hjalmarsson slog till.

Trots ett reduceringsmål från Derek Roy i tredje perioden var Linköping aldrig nära. Frölundas målvakt Johan Mattsson stod för några briljanta räddningar, inte minst på ett friläge av Linköpings Fredrik Karlström i andra perioden.

- Han ser så där lugn som just han kan göra, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg om sin målvakt.

Hög lägstanivå

Rönnberg är nöjd efter vinsten trots en svacka i början på andra perioden.

- Vi har en hög lägstanivå. Vi vinner matchen på den i dag. Vi börjar bli den här lagmaskinen som vi vill vara den här tiden på säsongen. Vi har letat efter den balansen hela säsongen och den har vi nu. Det känns väldigt bra, säger han analytiskt efter matchen.

Simon Hjalmarsson håller med och lovar mer när det verkligen gäller i slutspelet.

- Vi har ett snäpp till. I våra bästa stunder tror jag vi spelar så bra vi kan. Men vi behöver vara som bäst under nästan hela matcher, då tror jag verkligen vi kan ta ett steg till.

Mörkare för Linköping

Mörkare ser det ut för Linköping. Laget har nu åtta förluster på de senaste nio matcherna och de dansar på slutspelsstrecket. Trots förlusten ligger Linköping kvar på tionde och sista slutspelsplats. Men Brynäs och kometen Örebro ligger på samma poäng med fyra matcher kvar. Men Linköpings tränare Tommy Jonsson tror på sitt lag.

- Vi har en bra, tajt grupp som är fokuserade på vad som gäller. Det kommer att bli tufft men jag tror stenhårt på att vi ska klarar slutspelet, säger han.

Linköping har inte missat slutspelet sedan säsongen 2011–12 då laget hamnade på tiondeplats av tolv och klarade sig undan kvalserien med tre plusmål tillgodo på Djurgården.