Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundajubel efter Patrik Carlssons 3–0-mål.

Frölunda vann tät match mot Timrå

Frölunda har haft svårt att göra mål hemma i Scandinavium i de senaste SHL-matcherna. Men i 3–2-segern mot Timrå lossnade det – trots Ryan Laschs frånvaro.

Några timmar inför matchen mot Timrå fick Frölunda det tunga beskedet att laget blir utan Ryan Lasch i upp till tre veckor. Amerikanen opererades tidigare under dagen efter den smäll mot knät han ådrog sig i 4–2-segern i onsdags mot just Timrå.

För Frölunda, som hade gjort tre mål i de tre senaste hemmamatcherna i SHL, var det således upp till andra spelare att ta för sig i poängkungens frånvaro.

Något de också gjorde.

1–0 till hemmalaget gjordes efter elva minuter genom Oliwer Fjellström, assisterad av bröderna Pathrik och Ponthus Westerholm.

Rakhshani i huvudroll

Två minuter efter Fjellströms ledningsmål var det Rhett Rakhshani som hittade rätt. Ett skott från Joel Lundqvist studsade rakt ut till 30-åringen som med klubban på rätt ställe kunde stöta in returen till 2–0. Det var amerikanens andra mål på 16 matcher.

Tvåmålsledningen stod sig nio minuter in i mittperioden. Då blandade sig Rakhshani in ännu en gång.

Först fick han med sig en utvisning på Timrås Patrik Blomberg. I det efterföljande numerära överläget hittade han fram till Patrik Carlsson som med ett direktskott skickade in 3–0.

Rakhshani hade även huvudrollen vid nästa mål – fast på fel sätt. Han fick pucken i försvarszonen och försökte vända ifrån en forecheckande Timråspelare. Men i stället för att ta sig förbi gick pucken rakt ut till Vilmos Galló, som enkelt kunde frispela Morten Madsen till 1–3.

- Timrå kommer komma ut och vara tokdesperata. De måste sätta allt på ett kort, så kan vi vara solida i försvarsspelet och spela som i andra blir det här bra, sade Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More inför den sista perioden.

Ny reducering

Desperationen var det inget fel på hos gästerna. Något som också gav resultat sju minuter in i perioden. Johannes Kinnvall stormade ner från blålinjen, blev vackert serverad av Henrik Törnqvist och sköt in Timrås andra mål i matchen.

Gästerna fortsatte trycka på för en kvittering. Frölunda, som började så starkt, hade förtvivlat svårt att stänga matchen. Men Frölundas försvar och Johan Gustafsson i målet klarade av att stå emot, och hemmalaget vann med 3–2.