Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Gustafsson höll nollan i Frölundas seger mot Linköping.

Frölundas Gustafsson nollade Linköping

Johan Gustafsson hade bara 88,35 i räddningsprocent – och en svajig höst som resten av sitt lag. Då hade målvakten en magisk kväll och nollade Linköping borta när Frölunda vann med 2–0. Därmed har Frölunda fyra raka segrar mot östgötarna den här säsongen.

Tränaren Roger Rönnberg hyllade med all rätt målvakten Johan Gustafsson – som räddade samtliga 30 skott under tisdagskvällen.

Däribland frilägen för både Daniel Olsson Trkulja och Nick Sörensen.

Själv lyfte den 25-årige burväktaren fram lagkompisarnas försvarsarbete.

- Jag hörde att de blockade 25 skott, det är grymt bra gjort. Vilken offervilja, säger Gustafsson.

Inte minst i den sista perioden, då Linköping tryckte på ordentligt. LHC tog ut målvakten Jacob Johansson nästan fyra minuter före slutsignalen och bombarderade gästernas kasse på slutet i en vild forcering.

Men det hjälpte inte.

Inte ett enda skott passerade Frölundas mållinje.

- Otroligt att se hur våra killar kämpar heroiskt för att Johan ska få hålla nollan. Så enormt mycket känsla och inlevelse är svårt att få ut varje match i en hel serie. Men i kväll somnar jag med ett stort leende på läpparna, säger tränare Rönnberg.

Hundraprocentig

Under stora delar av hösten har det varit mycket upp och ned – för både laget och för Johan Gustafsson personligen med bara 88,35 i räddningsprocent på sina tretton första matcher.

Mot LHC var han hundraprocentig i sitt agerande mellan stolparna. Samtidigt satte Max Friberg och Pontus Widerström gästernas fullträffar.

- Om det är min bästa match den här säsongen? Ja, utan tvekan. Linköping är ett riktigt starkt offensivt lag som skapar många chanser och det är klart att jag är nöjd. Det var ju också min första nolla i höst, säger Gustafsson.

Frölunda har förvandlats till värsta mardrömsmotståndaren för Linköping. Göteborgarna har vunnit samtliga fyra möten med totalt 14–3 i målskillnad. Inget som bara går att snacka bort.

- De tre första matcherna var Frölunda klart bättre, då tävlade vi inte mot dem alls. Men det gjorde vi den här gången. Däremot får vi inte betalt för vår offensiv. Att inte göra något mål trots fem powerplay är för dåligt, då vinner man ingen sådana här tajta matcher, säger hemmatränaren Dan Tangnes.

Sylvegård retar upp

- Det känns lite konstigt att vi har vunnit alla matcher mot Linköping eftersom det har varit så tajt. Vad sviten beror på vet jag inte. Om vi trivs extra bra mot LHC eller om det beror på att Emil Sylvegård lyckas reta upp och tända alla våra spelare lite extra, säger Roger Rönnberg.

LHC hade vunnit åtta av de nio senaste hemmamatcherna, men det självförtroendet hjälpte inte mot spöket.

- Jag vet inte om vi är något spöke för dem. Jag tror att det är mycket tillfälligheter. Det viktigaste är att vi är på rätt spår och har siktet mot att utmana i toppen, säger Johan Gustafsson.