Frankrike segrade i premiären

Frankrike är en av förhandsfavoriterna till EM-titeln i Nederländerna. I premiären mot Island vann Frankrike med 1–0 efter att ha fått en sen straff som Eugénie Le Sommer kunde smälla dit.

|

Frankrike förde matchen från start, men Island visade flera gånger under den första halvleken upp en tät defensiv och lyckades mota Frankrike bor från mål. Båda lagen var också i skottgluggen för två misstänkta straffsituationer under den första halvleken. Frankrike ropade tidigt under halvleken efter straff sedan de tyckt att Islands Sara Björk Gunnarsdottir varit för brysk mot Wendie Renard, men domaren friade. Island ville också de ha en straff under slutskedet av den första halvleken, men utan åtgärd från domaren.

Frankrike fortsatte att ösa på under andra halvlek och vaskade fram en hel del målchanser, Wendie Renard hade bland annat en nick som träffade ribban. När klockan så tickade upp på 86 minuter så kom straffen som Eugénie Le Sommer kunde placera in och därmed ge Frankrike den fina premiär som de suktat efter.

"De spelade väldigt bra defensivt och det hade vi väntat oss. Det är ett lag som utnyttjar sina styrkor väl och de gav allt. Vi pressade och vi fick till slut utdelning. Alla verkar redan tro att vi redan har gått vidare från gruppen, men vi vet att det kommer att bli tufft", säger Eugénie Le Sommer till Uefas webbplats.

Frankrike möter härnäst Österrike och Island spelar mot Schweiz. Båda matcherna spelas den 22 juli.