Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barndomsvännerna Fredrik Jönsson och Peder Fredricson rider eftermiddagens VM-final.

Fredricson tror att Jönsson kan ta VM-guldet

Peder Fredricson pekar ut lagkamraten och barndomsvännen Fredrik Jönsson som en möjlig världsmästare.

Världsstjärnan får svårt att ta en tredje rak individuell mästerskapsmedalj efter OS-silvret 2016 och EM-guldet 2017.

Däremot tror han på Jönsson, sjua in i finalen.

- Hans häst har hoppat fantastiskt bra och den ser fräsch ut. Det är väldigt öppet i finalen. Det är inte någon häst som man säger "där är vinnaren". Jag skulle säga att de bästa ryttarna inte är de som sitter på de bästa hästarna i det här mästerskapet.

- Det är några ryttare som är rätt oerfarna som sitter på fantastiska hästar och några fantastiska ryttare som sitter på något oerfarna hästar.

TT: I vilken kategori hamnar Fredrik Jönsson och Cold Play?

- Det är både en bra ryttare och en bra häst.

Kostsamma nedslag

De två nedslagen i lagfinalen lär bli väldigt kostsamma i Fredricsons strävan efter en topplacering i den individuella finalen.

Han rasade ned till 18:e plats med 10,16 fel.

- Nej, det var inte bra att få felen där. Jag tycker heller inte att hästen förtjänade att få dem. Han kom in i skuggan vid första felet och hoppade lite högt och det andra felet får jag ta på mig. Vi kom inte in till hindret i tid.

- Men man vet aldrig hur saker och ting slutar. Jag försöker se positivt och vi kämpar på tills det inte går längre.

Mer nöjd med lagsilvret

Dagen efter den högdramatiska lagfinalen var Fredricson lite mer nöjd med VM-silvret och lite mindre besviken över det missade VM-guldet.

- Det var väldigt bra av många anledningar. De bästa ryttarna i världen är här och det är många som har gjort lika många rundor som vi har gjort och inte har någonting med sig och vi har en silvermedalj, säger Fredricson.

- Det betyder enormt mycket för svensk ridsport, för alla sponsorer, hästägare, förbundet och unga ryttare som får inspiration.

- Vi hade högt ställda mål och en anledning till att det gick så bra tror jag är att vi inte bara är nöjda att komma hit. Vill man någonting väldigt mycket är det klart att man blir besviken om man inte får det, annars vill man inte tillräckligt mycket.

- Det är bra att vi är lite besvikna efteråt.