Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zoran Jovanovics kvittering för Trelleborg säkrade allsvenskt kvalspel åt skåningarna. Arkivbild.

Frej nära göra Dalkurd allsvenskt

Det är nära nu. Dalkurd är på väg mot allsvenskan och kurdiska fotbollsfans runt om i världen kan få fira en historisk händelse på lördagen. En poäng mot Gais räcker.

Trelleborg, trea i superettan, var piskat att vinna säsongens näst sista match för att ha en realistisk chans att kunna passera Dalkurd och knipa andraplatsen.

Men bottenklubben Frej klarade 2–2 hemma på Vikingavallen i Täby. Under en stor del av matchen var Dalkurd redan i allsvenskan, när Frej ledde med både 1–0 (Martin Falkeborn) och 2–1 (självmål).

Med tre poängs försprång till Trelleborg och två matcher kvar att spela räcker det att Dalkurd tar en poäng till. Chansen ges redan på lördagseftermiddagen, hemma mot Gais på Domnarvsvallen. Då kan Dalkurd fira att klubben, som gör sin blott andra säsong i superettan, blir den 65:e klubben att nå allsvenskan.

Zoran Jovanovics kvittering för Trelleborg gav Syrianska och Åtvidaberg en liten strimma hopp, men det ska mer eller mindre till ett mirakel för att klubbarna ska undgå nedflyttning. Frej, på negativ kvalplats, är fem poäng före Syrianska och sex före Åtvidaberg.

Jovanovics kvittering säkrade också ett allsvenskt kval – i dagsläget mot Gif Sundsvall – åt Trelleborg.