Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas Max Friberg jublar efter sitt första SHL-mål för klubben.

Fribergs första för Frölunda

Gladast av alla i Scandinavium? Max Friberg, 25, som äntligen fick in sina första puckar sedan han kom till Frölunda inför den här säsongen. Mål som visade vägen till 4–1 mot Karlskrona.

Friberg, med förflutet i Timrå och de senaste säsonger i främst AHL-klubbarna San Diego Gulls och Laval Rocket, har försökt och försökt.

Men först i säsongens 25:e SHL-match kom det förlösande första målet i Frölundadressen. Den första perioden gick mot sitt slut när Mike Weber slängde in pucken mot Karlskronamålvakten Johannes Jonsson.

Där höll sig Friberg framme och styrde in pucken via stolpen. Han blev så till sig att han hoppade jämfota av glädje.

- Det var lycka, säger han till C More.

- Supportrarna har varit förhållandevis snälla mot mig trots att jag inte gjort något mål. Det var skönt att jag fick dit den.

Av bara farten kom mål nummer 2 knappt halvvägs in i mittenperioden. Friberg drog till från nära blå linjen, Jonsson var skymd och så ledde Frölunda med 2–0.

Ryan Lasch ökade till 3–0 (ny assist av Weber) med sitt tionde mål för säsongen och Victor Olofssons solonummer gav 4–0.

Carl Persson reducerade för Karlskrona med fem minuter kvar att spela.

Trepoängaren för Frölunda kom efter två raka förluster och klubben är två poäng bakom HV som håller den sjätte och sista kvartsfinalplatsen. Karlskrona är näst sist, fyra poäng bakom Mora.