Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Karlsson. Arkivbild.

Frida Karlsson tillbaka: "Kul i hetluften"

Frida Karlsson är tillbaka på skidorna. Den 19-åriga VM-stjärnan ska åka fredagens sprint, men gör det utan förväntningar.

Få har väl glömt succén i österrikiska Seefeld, där Frida Karlsson från ingenstans åkte hem tre VM-medaljer av samtliga tre valörer. Efter det stora genombrottet – Karlsson hade bara åkt en enda världscuptävling på seniornivå innan dess – lämnade hon direkt för hemorten Sollefteå, där hon firades.

- Tiden efter VM började väldigt, väldigt bra. Det var först loppet i junior-SM (guld på 15 kilometer) och att sedan bli hyllad av staden, i parken. Men morgonen efter vaknade jag med feber, så jag togs ner lite på jorden och fick några dagar på soffan. Lite tid att analysera, säger hon till TT.

Ska åka sprinten

Sedan dess har hon inte tävlat alls. Men nu väntar alltså comeback i världscupens sista anhalt, kanadensiska Quebec.

- Det är kul att vara tillbaka i hetluften igen, speciellt att avsluta en världscup som jag inte varit med i egentligen. Det blir spännande.

Spännande är också faktumet att hon ska åka sprinten, menade landslagschefen Rikard Grip i en intervju förra veckan. Hon har inte tävlat i sprint på den här nivån förut.

- Det är väldigt kul och utmanande att se hur man står sig där. Jag har fått stämpeln som distansåkare, men vill vara så allround som möjlig. Känna att jag kan hänga med, om jag kan det.

Har blivit en stjärna

Jämfört med världscupdebuten som seniordoldis före VM (sjundeplats på 10 kilometer klassiskt i Cogne) är Frida Karlsson nu ett helt annat namn. Plötsligt är hon en stjärna i omgivningens ögon.

- Jag har inga förväntningar på mig själv. Jag ska se till att göra ett så bra lopp som möjligt. Det blir kul att se (hur formen är), när man korsar mållinjen. Det vet man inte än. Men jag har inte fått några bakslag, säger hon.

TT: Hur känns det att den här säsongen snart är över?

- Det känns bra, faktiskt. Jag har mycket med mig in i träningshalvåret. Jag älskar att tävla och den roligaste tiden börjar ta slut. Samtidigt gillar jag att göra jobbet och den här säsongen tar jag med mig mycket idéer från.