Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Karlsson. Arkivbild.

Frida Karlsson topp tio i VC-debuten

Frida Karlsson har presenterat sig på den stora skidscenen. I sin världscupdebut, på 10 kilometer klassiskt i italienska Cogne, blev det en sjundeplats för det 19-åriga framtidslöftet.

Frida Karlsson har väntat och längtat. Precis som många andra skidentusiaster som höjt sina röster för att den svenska stortalangen ska få chansen att mäta sig mot eliten.

Och när världscuppremiären väl var kommen gav hon allt när hon lämnade startlinjen. Karlsson inledde urstarkt och tog en rejäl ledning, med sju sekunder, redan vid 2,2 kilometer. Men möjligen var det en väl tuff satsning på den höga höjden.

Svenskan tappade under den senare delen av loppet och var till slut drygt 34 sekunder bakom den snabbade åkaren, finländskan Kerttu Niskanen, vilket räckte till en sjundeplats.

- Det kändes som jag öppnade kontrollerat, men på slutet fick jag känna på höjdsmällen, då tappade jag mycket. På lågland hade jag absolut klarat att hålla det, men det är en lärdom jag tar med mig, säger Karlsson till SVT.

- Men jag är lite besviken på mig själv att jag inte klarar att hålla sista två kilometerna, då var det bara att kriga, fortsätter hon.

Karlsson, som tog två guld på JVM tidigare i år, är uttagen till VM som inleds i veckan som kommer. Resten av de svenska VM-åkarna har precis som de norska stjärnorna valt att stå över tävlingarna i Cogne.

Nadine Fähndrich, Schweiz, slutade tvåa i loppet och ryskan Natalja Neprjajeva blev trea.