Frillesås hade julafton i hemmapremiären

Halländska Frillesås vann sin första elitbandymatch nånsin på hemmaplan med 3–0 mot gästande Motala.

ANNONS
|

Fredrik Brandin gjorde två mål och målvakten Jakob Hugoh stod för den ovanliga bandyprestationen att hålla nollan. Men segern i den första elitseriematchen genom tiderna på banan i den halländska skogen var nog ändå allra skönast för spelarna som fostrats här, och i vissa fall återvänt efter utflykter till andra, mer etablerade klubbar.

- Det var en jättegrej för klubben när vi fick tillbaka bröderna Fredrik och Mattias Johansson, säger Lars-Johan Svanström, ordförande i Frillesås BK.

ANNONS

Kunde inte jobba

Mattias Johansson var inblandad i premiärens 2–0-mål, men medger att bollen gick från någon annan spelare in i mål. Kanske kan statistiken bjuda Johansson på målet ändå. För den speciella dagen.

- Jag fick nypa mig i armen i morse, säger han efter hemmapremiären.

- Det var som att vakna på julafton ungefär, gånger två. Jag var på jobbet och kände vid lunch att jag inte kunde jobba mer, jag kunde inte koncentrera mig.

TT: Vad jobbar du med?

- Jag gör bandyklubbor! Jag är komposittekniker, säger Mattias Johansson, som återvänt till moderklubben efter sejourer i Kungälv och Villa.

"Varit för naiva"

825 personer såg den sydligaste matchen hittills i svensk elitbandy. De allra flesta gladdes åt en historisk hemmaseger mot ett ineffektivt Motala. Nycklarna för Frillesås var målvakten Jakob Hugoh (från Sjöalt i södra Halland), ett väl samlat försvar, en del fina anfall och en rejäl kämpainsats.

ANNONS

- Vi kanske har varit lite väl naiva och anfallsglada, säger Mattias Johansson om Frillesås fem inledande förluster på bortaplan innan vädret äntligen tillät spel på Sjöaremossen – där hallänningarna inte förlorat en seriematch sedan i december 2015.

Men redan på onsdag hotas sviten igen, när storlaget Västerås SK gästar isbanan som omges av tall och björkar.

TT
ANNONS