Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Tränaren Timo Nurmos med Elitloppsfavoriten Readly Express.

Fyra favoriter i Elitloppet

På söndag avgörs Elitloppet för 67:e gången. Världens största sprinterlopp för äldre travhästar kommer att locka cirka 25 000 åskådare till Solvalla. Här är fyra favoriter.

+ Readly Express-Björn Goop

Han har visat en större snabbhet från start än sin huvudkonkurrent och får därför tipset. Han har också laddat upp under våren med två starka segrar över sprinterdistans. Tränaren Timo Nurmos vet hur man toppar formen till ett stort lopp och missar sällan. Björn Goop är en av världens bästa kuskar och vet vad som krävs för att vinna Elitloppet efter att ha vunnit tre gånger tidigare. Ett minus är startspår sju i försöket. Nurmos har ännu ingen vinst i Elitloppet.

+ Propulsion-Örjan Kihlström

Han var på väg att avsluta karriären ifjol höst, men visade inga som helst ålderskrämpor och fick fortsätta tävlandet. Tränaren Daniel Redén ville även gärna ge sin stjärna ytterligare en chans att vinna Elitloppet. Åttaåringen visade mycket fin form när han vann Olympiatravet för en månad efter en jobbig löpning. Redén har ännu ingen seger i Elitloppet. Men Örjan Kihlström har tre segrar och är med sin taktiska kyla en tuff motståndare när det gäller som mest.

+ Double Exposure-Erik Adielsson

Daniel Redén har hela fyra hästar med i Elitloppet och det USA-födda stoet är Elitloppets luring. Hon kommer med sex raka segrar, förvisso mot enklare motstånd, men det har funnits mycket krafter kvar i tömmarna. Double Exposure vann senast på 1.09,8 i nollgradigt väder i Rättvik. Inte ens kusken Örjan Kihlström kunde räkna sparade tiondelar. Hon har ett perfekt tredjespår i försöket och Adielsson är en av de bästa kuskarna i spets.

+ Aubrion du Gers-Jos Verbeeck

Som valack får han inte delta i de största loppen i Frankrike som Prix d’Amerique och Prix de France. Men han har sopat hem resten hemma i Frankrike och kommer till Solvalla med 15 raka segrar. Hästen tränas av Jean Michel Bazire som är Europas mest framgångsrika. Men han vägrar köra lopp i Sverige eftersom han ogillar det tuffa regelverket. I sulkyn belgiern Jos Verbeeck som vunnit Elitloppet två gånger tidigare. Ett frågetecken är dock innerspår bakom startbilen, han kan bli fastlåst.