Sebastian Vettel på den knixiga stadsbanan i Marina Bay i Singapore.
Sebastian Vettel på den knixiga stadsbanan i Marina Bay i Singapore.

Fyrfaldige vinnaren vill inte vara favorit

Sebastian Vettel har vunnit fyra av nio formel 1-lopp i Singapore. Men Ferrariföraren ser sig inte som favorit i helgen.

ANNONS
|

Mercedesföraren Lewis Hamilton tog över VM-ledningen från Vettel efter att ha vunnit Italiens GP, där Vettel slutade trea. Britten Hamilton är i form, har vunnit tre av de fyra senaste loppet, så även om det brukar gå bra i kvällsloppet i Singapore för tysken Vettel känner han sig inte säker inför söndagens tävling.

- Vi har sett att det varit väldigt jämnt var vi än varit och på banor som borde passa Mercedes, eller Ferrari, bättre än det andra stallet, säger Vettel.

ANNONS

Singapore-banan har 23 kurvor och saknar långa raksträckor, vilket borde pass Ferrari-bilarna bäst. Men det är inte bara kurvtekniken som avgör.

- Loppet är en stor utmaning eftersom det är det längsta sett till hur länge det håller på. Jag tycker att det är det svåraste när det handlar om fokus och stress, säger Vettel.

- Det är ett lopp som man ser fram emot hela säsongen, men som man sen inte vill starta i eftersom man vet hur svårt det är.

På fredagens första träning var Vettel tvåa och Hamilton fyra. Hamilton klättrade en placering på kvällen medan Vettel nöjde sig med elfte plats och tävlingssimulationer efter att ha flörtat med en mur under det mest seriösa försöket att notera en snabb varvtid.

Australiern Daniel Ricciardo var snabbast på båda passen i sin Red Bull.

ANNONS

Inför helgens tävling meddelades det att Singapores GP blir kvar på F1-programmet till och med 2021.

TT-AFP
ANNONS