Göteborg föll – men säkrade kontraktet ändå

IFK Göteborg hade inget botemedel mot en placeringssäker Aliou Badji borta mot Djurgården. Trots förlust med 0–2 kunde dock Blåvitt "fira" nytt fotbollsallsvenskt kontrakt.

|

Djurgården tog kommandot direkt på Tele2 arena och öppnade med att skapa en rad chanser mot Göteborgsmålet.

Det skulle också ganska fort ge utdelning när Aliou Badji, vändandes på en femöring inne i straffområdet, placerade in 1–0 till Djurgården i målvaktens högra hörn.

Badji skulle också placera in en 2–0 i det andra hörnet av målet precis innan pausvilan, när han avslutade en delikat väggspelssekvens med Haris Radetinac.

- Jag är glad över att få göra mål igen, säger Badji till C More.

"Måste fasen bli bättre"

IFK Göteborgs högerback Emil Salomonsson var, av förklarliga skäl, inte lika belåten.

- Vi är så slarviga, och det har vi varit hela säsongen. Det är dåligt. Vi måste fasen bli bättre. Vi har inte råd att ge bort 2–0-ledningar i varenda jäkla match, säger han, märkbart frustrerad.

Salomonsson och hans blåvita lagkamrater kunde heller inte finna någon vidare tröst i den andra halvleken, må så vara att man skapade några halvchanser. När den påtagliga dimman från hemmafansens pyrotekniska aktiviteter hade lagt sig så hade inget förändrats rent resultatmässigt på planen. Inte heller när det blåstes för slutsignal

BP-förlust räckte

Samtidigt så säkrades, trots förlusten, nytt allsvenskt kontrakt för den klassiska västkustklubben, som genomgått en turbulent säsong.

När Brommapojkarna föll med 0–1 hemma mot Norrköping så stod det klart att både BP och Dalkurd inte kan hinna ifatt Göteborg i tabellen under de två avslutande omgångarna. Summa summarum så är IFK Göteborg allsvenskt även 2019.

- Jag hade hoppats att vi skulle säkra kontraktet genom att ta poäng själva i dag, säger tränare Poya Asbaghi till C More.