Örebros Maic Sema (mitten, skymd) kramas om efter att ha placerat in 2–2 mot IFK Götbeorg i den 97:e minuten.

Göteborg tappade ledningen – efter straffdrama

IFK Göteborgs nye huvudtränare Alf Westerberg var på väg att få starten han ville ha. Men 2–0 blev 2–2. Efter två sena straffmål av Örebro.

|

Det har varit en otroligt händelserik vecka för IFK Göteborg.

En snabb summering kommer här:

16 juli: Laget släpper in tre mål innan paus borta mot Örebro och förlorar med 2–4. Efter matchen skanderar fansen "Avgå, Jörgen Lennartsson".

18 juli: Lennartsson sparkas efter att ha varit i klubben sedan november 2014. Den assisterande tränaren Alf Westerberg tar över huvudansvaret tills vidare.

19: juli: Klubbikonen Torbjörn Nilsson – som gjorde 329 mål på 444 A-lagsmatcher som spelare i IFK Göteborg – blir ny assisterande tränare.

20 juli: På klubbens webbplats meddelas det att kaptenen Mattias Bjärsmyr är på väg till turkiska Sivasspor.

Salomonsson utvisad

Efter endast tre träningar med den nya tränarduon var det så, under söndagen, dags att spela fotboll igen för de blåvita spelarna.

Och visst fortsatte det att hända mycket kring klubben.

I den 82:a minuten, när Blåvitt hade en 2–0-ledning, räddade hemmalagets back Emil Salomonsson med handen i straffområdet och blev utvisad. Därefter lade Kennedy Igboananike in reduceringen.

Örebro tryckte på och hemmamålvakten Pontus Dahlberg verkade bli poängräddare när han lyckades styra undan en nick från Filip Rogic.

Men det skulle komma mer.

Bytte straffskytt

Micael Junior Omoh revs ner av Mikkel Diskerud.

Straff igen. Fast fram till elvameterspunkten stegade inte Igboananike utan Maic Sema, som kvitterade – i den sjunde tilläggsminuten.

- Det är svårt att samla sig till att säga något klokt. Just nu är det bara en total besvikelse, sade Alf Westerberg direkt efter krysset på Gamla Ullevi.

- Vi strider oerhört hårt och kampmässigt gör vi en strong insats. Men vi fick inte riktigt betalt som vi skulle.

Efter 63 minuter var Westerberg gladare – sedan Göteborg gjort två snabba mål.

Först placerade en omarkerad Søren Rieks in 1–0 efter ett fint inlägg från Emil Salomonsson och sedan skarvade Mikael Boman in nye kaptenens Sebastian Erikssons passning.

Örebro hade då inte mycket att komma med.

Nahir Besara – tre mål mot IFK i förra matchen – hade till exempel klivit av skadad efter en halvlek. Men bortalaget lyckades ändå hämta ikapp – Göteborgs sjätte kryss på sju hemmamatcher.

Göteborg är fortsatt på elfte plats i tabellen. Örebro är nia.