Edin Hamidovic gjorde två mål när Gais slog Nyköping. Arkivbild

Gais till kvartsfinal: "En kaosvecka"

Gais hade fördel i gruppen efter att ha tilldelats segern i det avbrutna Göteborgsderbyt. Mot Nyköping låg laget dock under med två mål – men lyckades vända till 4–3 och därmed knipa gruppsegern före Örebro. Även Djurgården är klart för kvartsfinal i Svenska cupen efter att ha vänt underläge mot Elfsborg till en 3–2-vinst.

|

Det har varit en minst sagt turbulent fotbollsvecka i efterspelet av det avbrutna Göteborgsderbyt – en match som Gais till slut tilldelades en 3–0-seger mot IFK Göteborg. Därmed var det Gais som hade slagläge i grupp 8 inför den sista omgången då man ställdes mot Nyköping samtidigt som Örebro tog emot IFK Göteborg. Alla fyra lag hade visserligen tre poäng vardera, men Gais hade målskillnadsfördel.

"En kaosvecka"

Och även den sista matchen blev både dramatisk och målrik: Gais gjorde tidigt 1–0 men hamnade därefter i ett 1–3-underläge i den andra halvleken. Då stod laget för en stark upphämtning och vände till 4–3 genom två mål av Edin Hamidovic. Därmed vinner Gais gruppen på sex poäng då mötet mellan Örebro och IFK Göteborg slutade 3–3.

- Det är en oerhört skön känsla att vinna här. Det är kul för hela föreningen att vi går vidare, säger Hamidovic till C More.

- Det har varit en kaosvecka för spelare och supportrar. Göteborgsfotbollen mår inte bra av det som skedde, men i dag behövde vi vinna och det gör vi. Det här förtjänar supportrarna.

Walker missade straff

Den regerande cupmästaren Djurgården var i underläge efter första halvlek mot Elfsborg i Svenska cupens gruppfinal. Då hade Kevin Walker bränt en tidig straff samtidigt som Djurgårdsbacken Aslak Fonn Witry bara minuten senare styrt in 0–1 i egen kasse.

Men åtta minuter i den andra halvleken blev avgörande. Då tryckte först Jesper Karlström in 1–1 i den 47:e minuten, kort därefter gjorde Haris Radetinac 2–1. Båda målen var ett resultat av Kevin Walker-hörnor.

På övertid punkterade sedan Djurgårdens Dzenis Kozica matchen med 3–2-målet efter en fin assist av Astrit Ajdarevic, som dessutom blivit pappa till tvillingar under söndagsmorgonen.

- Det är en böljande match och vi tappar lite rytm. Vi måste hålla en högra nivå över en längre tid, då kan vi döda matcherna tidigare, säger Ajdarevic till C More.

Målet innebär att Djurgården får hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Även Halmstad tog sig vidare till kvartsfinal efter 1–1 mot Karlstad.