Galaxy ute – "det är förkrossande"

Los Angeles Galaxy såg ut att ha kopplat greppet om en slutspelsplats. Då tappade laget allt i den andra halvleken. Houston vände och vann med 3–2 och därmed är Zlatans MLS-säsong över.

|

Efter förlusten lämnade svensken arenan utan att prata med medier, men den norske lagkamraten Ola Kamara säger att "det är förkrossande".

- Jag trodde verkligen att vi skulle nå slutspel, och så ser man det bara glida bort. Det är hårt, säger han i "efter matchen"-intervjun.

Zlatan Ibrahimovic och Los Angeles Galaxy behövde vinna hemma mot Houston för att gå vidare till slutspelet i MLS. Efter den första halvleken såg det ut som att laget skulle klara av det, och det var i mycket just Kamaras förtjänst. Norrmannen gjorde två mål på tre minuter och Los Angeles gick till pausvila med 2–0-ledning.

Sedan kom raset.

Romell Quioto reducerade i den 57:e minuten. Minuten senare byttes den tidigare Elfsborgförsvararen Adam Lundqvist in för Houston. Bortalagets svenska inslag fick från sin vänsterbacksposition se sitt lag göra mål på straff i den 73:e minuten genom Mauro Manotas. I matchminut 80 kom också Houstons ledningsmål genom Manotas.

Los Angeles öste på och förde matchen tillbaka till Houstons planhalva. Men vare sig Zlatan eller någon av lagkamraterna lyckades få in bollen i nät – trots flera väldigt bra lägen. Matchen slutade 3–2 till Houston och kollapsen var ett faktum.