Gall tog chansen i Malmös storseger

ANNONS

Fransk-amerikanen Romain Gall anslöt till Malmö FF under sommarfönstret. Han värvades från den allsvenska konkurrenten Gif Sundsvall under sommarfönstret efter att ha svarat för sju mål på 13 matcher. Nu fick 23-åringen även göra sina första mål i MFF-tröjan.

- Jag är väldigt lycklig över mina två mål. I första halvlek hade jag några chanser, men de gick inte in, säger Romain Gall.

I den 66:e minuten pricksköt han in 2–0 via stolpen bakom Lukas Jonsson i Siriusmålet. Sex minuter senare dundrade Gall in 3–0 i nättaket efter ett par läckra överstegsfinter i straffområdet.

ANNONS

- Det var viktigt för mig att visa vad jag kan och komma in i målskyttet, som jag hade innan jag kom hit, säger Gall.

Kollar inte tabell

Fyra minuter före hans 2­–0-mål hade lagkaptenen Markus Rosenberg, som byttes in i paus, gett hemmalaget ledningen på straff efter att Eric Larsson blivit fälld av Jesper Arvidsson.

- Jag kanske ramlar lite lätt, men jag får också en spark på foten. Det är straff, tycker jag, säger Eric Larsson.

- Han ser att jag är på väg med benet och då slänger han sig. Jag träffar honom, men det är inte straff. Efter det målet faller vi ihop, säger Arvidsson.

ANNONS

Av bara farten kom sedan både 4­­–0 (inhopparen Anders Christiansen) och 5–0 (Marcus Antonsson) till MFF, som är ny tabellfyra. Upp till toppen är det dock fortfarande en bit.

- Jag kollar fortfarande inte på tabellen. Jag tittar på den när det väl gäller. Vi har för många poäng upp för att titta på den, säger Rosenberg och fortsätter:

- Vad kan vi ta som max? 67 poäng brukar räcka rätt långt.

"Gav oss momentum"

Ska MFF nå den poängskörden måste det regerande mästarlaget vinna de återstående elva omgångarna.

- Med den sitsen vi har satt oss i själva så finns det inget val, säger Rosenberg.

MFF-tränaren Uwe Rösler valde att vila ett halvdussin spelare från start med tanke på torsdagens bortaretur mot danska Midtjylland (2–2 i Malmö) i det sista kvalsteget till Europa League-gruppspelet. Ett lågt stående Sirius överraskade dock MFF och Rösler kände sig tvingad att ta in Rosenberg i paus, vilket inte var hans plan från början.

ANNONS

- Rosenberg gav oss ett stort ”momentum” med hans närvaro, hans fysik och hans vilja att vinna, säger Rösler.

TT
ANNONS