Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårds 16-åriga supertalang Hanna Bennison nämns av flera som en möjlig joker i VM-truppen, som presenteras i kväll.

Gerhardsson om talangen: "Intressant spelare"

En utvald skara om 23 spelare får uppleva en VM-sommar i Frankrike. Är Rosengårds supertalang Hanna Bennison, 16, en av dem?

Dagen före den stora dagen satt förbundskaptenen Peter Gerhardsson på Malmö IP:s läktare och såg det allsvenska toppmötet mellan Rosengård och Piteå. I kväll i TV4-huset på Gärdet i Stockholm presenterar han de 23 spelare som får åka till fotbolls-VM i Frankrike i sommar.

- Truppen är i stort sett klar, sade Gerhardsson till TT i samband med matchen.

"I betraktarens öga"

TT: Tre målvakter och 20 utespelare ska tas ut – får vi se någon överraskning i din och assisterande förbundskaptenen Magnus Wikmans trupp?

- Det ligger ju i betraktarens ögon. Vi utgår inte från att vi ska leverera överraskningar, utan vi utgår från att vi ska leverera en trupp som ska kunna prestera i VM. Det är utgångsläget för oss.

En möjlig VM-joker som har lyfts fram under våren är Rosengårds 16-åriga supertalang Hanna Bennison. Både SVT:s expert Daniel Nannskog och Rosengårds sportchef Therese Sjögran , Sveriges mesta landslagsspelare, anser att mittfältaren bör få en plats i truppen.

TT: Hur aktuell är hon för VM?

- Det är svårt att kommentera. Alla har sina åsikter beroende på var man sitter och hur mycket man har sett. Magnus och jag har sett väldigt mycket matcher i år och sett henne också. Det är en klart intressant spelare. Sedan hur aktuellt det är, det får vi se.

Denna säsong har Bennison startat i fem av sex matcher för Rosengård (inbytt i går) och svarat för ett mål. Hon är navet i det svenska F17-landslaget och fick precis innan årets allsvenska premiär göra debut i U23-landslaget. Någon samling med A-landslaget har 16-åringen dock aldrig gjort.

"Jättetuff konkurrens"

Ingen spelare får ett förhandsbesked om en VM-plats på förhand. En av alla spelare som nervöst får invänta kvällens tv-sändning är Piteåanfallaren Madelen Janogy. Hon tar ändå ödesdagen med ro.

- Jag har inte tänkt så mycket på det. Det har varit många matcher för oss – så fokus har mest varit på matcherna och att prestera. För det är det som jag kan påverka, säger 23-åringen, som i år svarat för fyra mål på fem allsvenska matcher.

Janogy gjorde landslagsdebut under lägret i Sydafrika i januari efter att ha blivit blixtinkallad. Hon har även varit med i Gerhardssons övriga två samlingar under våren.

- Jag har väl försökt visa vem jag är och vad jag kan. Det hade varit jättekul att komma med igen, men det är en jättetuff konkurrens och otroligt duktiga spelare. Så vi får se, säger Madelen Janogy.