Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersunds Saman Ghoddos. Arkivbild.

Ghoddos: "Gruppen i våra egna händer"

Surt för stunden. Men när Saman Ghoddos lyfte blicken i Spanien kände han ändå hopp inför fortsättningen av Europa League

Saman Ghoddos suckade djupt i katakomberna i San Mamés. Ett pustande som var en blandning av trötthet och besvikelse efter förlusten mot den spanska storklubben.

- Det var väldigt jobbigt. Det var mycket springande, säger han.

- De var mycket bättre i den här matchen än i Östersund. Men det visste vi också om, men tyvärr var vi inte tillräckligt bra.

Mycket defensivt spel

Någon sprudlande anfallsfotboll som Östersund presterade hemma på Jämtkraft arena var det inte tal om. Hemmalaget var bättre på allt, attackerna kom i våg efter och våg – och i 70:e minuten nickade Aritz Aduriz in segermålet för Athletic Bilbao.

- Vi kunde inte hålla i bollen som vi vill och brukar göra, då fick de mycket tid och boll. Och ger man ett spanskt lag och ett lag som Athletic Bilbao så mycket tid – då får man springa mycket, då bli man trött och släpper in sådana här mål, säger Ghoddos.

- Det blev extra frustrerande för oss när det var vi som ville hålla i bollen. Det spelar ingen roll vilket lag som vi möter. Kunde vi göra det på hemmaplan så ville vi göra samma sak nu. Men tyvärr gick det inte.

- Men vi kämpade extremt bra, och det är vi stolta över och ska ta med oss. Vi tar lärdom av det här. Allt det här ser vi det som en läxa.

"Fortfarande etta"

Östersund, som har sju poäng efter fyra matcher, har fortfarande greppet om gruppen och kan säkra avancemang mot Luhansk den 23 november eller mot Hertha Berlin den 7 december.

Det är då som Ghoddos & co hoppas och tror kunna visa vad de lärde sig i Bilbao.

- Vi har gruppen i våra egna händer. Vi är fortfarande etta och det räcker att bara vinna en match till så är vi vidare. Visst är det svåra matcher kvar, men vi tror på oss och vi vill vinna våra matcher, säger han.

Men fram till dess handlar framtiden om något annat.

Närmast för Östersund väntar den allsvenska säsongsavslutningen. På söndag ska Sveriges poplag ta sig an Jönköpings Södra på bortaplan och fortsätta jakten på en kvalplats till spel i Europa.