Ghoddos: "Hopcutt är en supersub"

Saman Ghoddos visade vägen och Jamie Hopcutt snurrade upp Galatasarays försvar när Östersund skrällde stort och vann med 2-0.

ANNONS
|

I allsvenskan har Jamie Hopcutt fått vänja sig vid rollen som inhoppare (bara två matcher från start) men ändå gjort fem mål.

Mot Galatasaray valde Graham Potter att kasta in sin favoritavbytare (?) i den 81:a minuten. Med instruktionen att jobba defensivt men vara redo på kontringar om de uppstod.

I den 91:a minuten fick Hopcutt bollen av Saman Ghoddos som ensam Östersundspelare på offensiv planhalva. Med ett hembackande Galatasaray-försvar framför sig tog Hopcutt chansen och snurrade bort spelarna flera gånger om innan bollen rullades in i ena hörnet.

TT: Vad tänkte du när du bara fortsatte dribbla?

- En-mot-en litar jag på mig själv. Jag fick skottläge med vänstern, men tänkte att jag inte vill skjuta med vänstern och gjorde en snabb vändning. Det gick vägen och med målvakten lade jag in bollen, så beskriver han sitt livs mål.

ANNONS

"Vi håller andan när Hopcutt får bollen"

Men dribblingsräden gjorde Ghoddos nervös.

- Jag blev lite rädd när han började dribbla, tänkte att nu dör chansen. Men han gör det riktigt bra och dribblar av dem två-tre gånger och sätter den i bortre, säger anfallspartnern.

- Han är en supersub. Han är jätteduktig och alla i laget vet om det. Får han bollen i boxen håller vi andan.

Ghoddos gjorde själv det förlösande 1-0-målet mitt i Galatasarays bästa period i matchen.

- Hade jag missat där hade laget dödat mig, skrattar Ghoddos, som har svårt att beskriva känslan av att besegra Galatasaray.

- Det är svårt att beskriva faktiskt. Vi tror på vår idé och vinner med 2-0. Ganska rättvist tycker jag faktiskt.

ANNONS

Hopcutt:

- Det här drömde jag om inför matchen. Mina föräldrar är här från England och tittar, kul att göra det här för dem.

Fick inte sjunga

Trots bragdstämpel på resultatet var firandet återhållsamt i omklädningsrummet.

- Jag ville sjunga men de sa att bara en halvlek är spelad. Vi måste få med oss ett bra resultat i Istanbul, säger Ghoddos.

Lagkaptenen Brwa Nouri var stolt.

- Vi klarade oss på ett mycket bra sätt, säger han.

TT: Du sprang runt och log på planen?

- Ja. Redan från början vid line-up tänkte jag på allt man gått igenom och tagit sig tillbaka ifrån... det är lycka.

ANNONS

- Vi vinner mot Galatasaray med 2–0. De åkte ut i CL-kvartsfinal mot Real Madrid 2013. Då kom jag till den här klubben. Vi har jobbat för det här i tre-fyra år. Att få vara med om det nu är nice.

TT
ANNONS