Ghoddos på väg till Rennes: "Upp till mig"

Saman Ghoddos är mycket nära en övergång till franska Rennes. Och avslutningen i Östersund kunde inte regisserats mycket bättre när han avgjorde i 88:e minuten hemma mot Kalmar.

ANNONS
|

Östersund har accepterat ett bud från franska storlaget Rennes, där bland annat Jakob Johansson redan finns och där Kim Källström och Andreas Isaksson tidigare firat framgångar tillsammans.

En timme för avspark mellan Östersund och Kalmar hade Östersunds Daniel Kindberg accepterat ett bud från klubben.

- Inget är klart men det är lika bra att ta upp det nu för att slippa spekulationer, säger Daniel Kindberg, som är överens med Rennes om att inte nämna några summor eller detaljer i avtalet.

ANNONS

Åker ner till Frankrike

Nu återstår för Ghoddos själv att komma överens om sitt kontrakt. Han åker till Frankrike nu i veckan men har redan pratat med personer kring laget, bland annat svenska landslagsspelaren Jakob Johansson.

- Jag ska bekanta mig mer med klubben, men franska ligan är en av de stora ligorna och det är där jag vill vara. Det finns många drömligor och detta är inte det sista kontraktet i mitt liv. Jag är 24 år och har mycket kvar, säger han.

Han har omgärdats av rykten under det senaste året och själv sagt att Spanien och Tyskland stått högst på önskelistan. I veckan har han besökt Huesca, nykomlingar i La Liga, men där har inte Östersund fått ett tillräckligt attraktivt bud för att tacka ja till.

- Jag skrev inte på något där, de papper som synts på bilder var en överenskommelse mellan klubbarna, inget jag skrev på.

ANNONS

Tackade publiken

Fram till 31 augusti finns möjlighet för den iranske landslagsspelaren att komma i mål med en ny klubb. Men att matchen mot Kalmar blev hans sista i ÖFK och allsvenskan är det allra troligaste.

Och vilken avslutningen det blev. Efter den turbulenta veckan med besök i Spanien så valde ÖFK-tränaren Ian Burchnall att sätta Ghoddos på bänken från start.

Men med kvarten kvar kom han in och ändrade matchbilden.

- Kalmar gör det bra, vi har ju en del chanser men missar. Men när jag kommer in är det stora ytor och det passar mig, konstaterade Ghoddos.

Han satte själva 1–0 i 88:e och strax efter passade han fram Patrick Kpozo till 2–0.

Efteråt ville Ghoddos ta hela hemmapubliken i hand och tacka för sin tid i klubben. Han dröjde sig kvar länge och många av de 6000 på läktaren ville också tacka sin favorit.

Och med tio raka matcher utan förlust och en tredje plats i allsvenskan ser Östersund ut att bli ett lag att räkna med i höst.

ANNONS

Med eller utan Ghoddos.

TT
ANNONS