Ghoddos räddade poäng mot AIK

Graham Potter kallade poängen för "viktig". Saman Ghoddos ansåg att den kan vara vändningen på Östersunds tuffa säsongsstart.

ANNONS
|

Ibland krävs det inte mycket för att hoppet ska infinna sig. För Saman Ghoddos räckte det med en frispark på Friends arena.

24-åringen drog till från långt håll, såg bollen toucha AIK-muren så att den ändrade riktning och till slut ställde målvakten Budimir Janosevic.

- Det var tur att den touchade en i muren och gick in i bortre, sade han.

- Jag tycker att vi var väldigt bra i andra halvlek och förtjänade ett mål. Vi hade några chanser, så det var en väldigt skön känsla.

ANNONS

Åtta poäng

Målet gav Östersund 1–1 mot AIK och resulterade i säsongens åttonde poäng på lika många allsvenska matcher.

För Ghoddos hade kvitteringen en större betydelse – han tror att det vara precis vad klubben behöver för att vända den tuffa starten till något positivt och lovande.

- Det hoppas jag. Vi har haft en liten formsvacka nu i början av säsongen. Det är klart att det har varit jobbigt men vi får bara jobba på, och det viktigaste är att vi kommer i gång med vårt spel och spelar bra. Det är det vi har saknat, sade han.

- Vi ska våga spela vårt spel. Vi har inte kommit upp till våra nivåer som individuella spelare, det var det viktigaste inför denna match.

Graham Potter, Östersunds tränare:

- Jag är väldigt glad för spelarna, deras attityd var fantastisk. Det här är inget lätt ställe att komma till. AIK ledde med ett mål, försvarade sig väldigt bra och är ett bra lag. För oss var det verkligen en bra poäng, sade han.

ANNONS

Försvarsblunder

"Nivån" och "attityden" visade sig först under andra halvlek. Det var då gästerna tryckte på, skapade chanser och till slut, i 84:e minuten, fick in kvitteringen till 1–1.

Matchens första 45 minuter var något annat.

- AIK pressade ganska högt och planen var lite studsig och det var svårt att få kontroll på den, och det utnyttjade AIK väldigt bra. De fick mål på det och vi fick börja från ett underläge, sade Saman Ghoddos.

AIK:s ledningsmål var dessutom en rejäl bjudning av Noah Sonko Sundberg, som ledde till att Nabil Bahoui tryckte in ledningsmålet.

- Vi skämtade med honom i omklädningsrummet. Det är en väldigt bra människa, han kan ta skämt. Skämtar man om det tror jag att man släpper det lite lättare, sade Ghoddos.

TT
ANNONS